Vsaka pot prične s prvim korakom! Tudi pot osebnega razvoja in zorenja osebnosti, kamor nedvomno spada tudi psihofizična borilna usposobljenost – karate notranja čvrstost in telesna spretnost! Redni trening karateja nam prinaša glede na vložen trud že srednjeročno optimalen izkupiček dobrobiti – varnost, fitnes, dobro počutje, samozavest, navdušenje, zabavo, zdravje.

Treningi so prirejeni predvsem za srednješolsko in študentsko mladino, a je vsekakor koristno tudi za kakšne starejše ali mlajše letnike. POZOR: Polovica našega članstva so dekleta, kar je v tej športni disciplini prava redkost! Tudi so naša dekleta uspešne tekmovalke s kar nekaj medaljami (glej Galerijo trofej), med njimi vrsta današnjih mojstric karateja (glej Naši vodilni).

Z rednim tečajem pričnemo predvidoma 15.10.2015. Treningi bodo potekali na Gimnaziji Bežigrad vsak ponedeljek med 20.30 in 22.00 in četrtek med 19.00 in 20.30.

Na tem tečaju bomo predelali osnovne karate akcije, ki se (že lahko) uporabijo v primeru nuje, to je v silobranu. Natreniramo največ uporabljeni direktni karate udarec (vbod, oz. jap. tsuki) ter osnove speljav (obramb, blokov), kar kasneje z rednim treningom variabilno še obogatimo in dopolnjujemo.

Tečaj vodi osebno dr. Rudolf Jakhel, mojster IX. dan, eden od pionirjev slovenskega karateja in danes med drugim sovodja programa Borilni športi na Fakulteti za šport. Asistira Peter Brejc, III. dan, licencirani instruktor Mednarodne akademije MSKAI.

In kaj s tem pridobimo?

  • Najprej in predvsem nekaj osnovnih spretnosti, uporabnih za umiritev preprostih situacij nadlegovanja in šikaniranja, kakršne so med mladino pogoste;
  • Sicer pa skozi aktivno delovanje nazoren uvid, kako je skozi nadaljni trening (dopolnjevanje in utrjevanje) možno vsestransko obvladati samega sebe, vse do stopnje, ko smo psihofizično usposobljeni zoperstaviti se tudi kakšnemu zaresnemu, verziranemu nasilnežu.

Poleg zdrave prehrane, zmanjševanja stresa, kakovostnega spanca itd. je za ohranjanje vitalnosti potrebna tudi redna telesna vadba. Vadba karateja je ena najboljših, saj poleg samoobrambnih in borilnih veščin za večjo samozavest krepimo tudi moč, eksplozivnost, reflekse, motoriko in koordinacijo ter razgibanost telesa – vse to, kar se z leti zmanjšuje. Vadba je primerna za mlade in stare, za moške in ženske, za dekleta in fante.

Karate: borilni fitnes, borilna veščina in borilni šport.

Več informacij o tečaju najdete tukaj.

Prijave po e-mailu na ukk@mska.net

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj