V dneh, polnih stresa, obveznosti in skrbi se ljudje pozabljamo smejati in sprostiti. Misli imamo zapolnjene le z nalogami in opravki, po naših glavah se pletejo mnoge skrbi. Pogosto mislimo le nase, čeprav je okoli nas še veliko zaskrbljenih ljudi. Zakaj ne bi bili vi tisti, ki enkrat nekomu polepšate dan in ustvarite prijetnejše vzdušje? Majhna dejanja pozornosti in prijaznosti lahko nekomu vlijejo ogromno energije in moči.

PREBERITE TUDI: Paulo Coelho: 7 krasnih misli za lepši dan

Nasmeh

Nasmeh uravnava krvni tlak, je nalezljiv, sprošča endorfine, nemudoma zaustavi napetost in je univerzalen znak sreče

Takole lahko nekomu privabite nasmeh na obraz:

Pokažite jim nekaj smešnega

Z zabavnim youtube videom ne boste nikoli zgrešili, tudi če z že ‘prežvečenimi’ videi, kot so kompilacije padcev ali smeh otrok.

Podarite jim darilo

Če vam je oseba malenkost bližje, mu podarite majhno darilo, neko lepo malenkost. Se še spomnite veselja, ki ste ga imeli kot otrok do daril? Pričarajte to tudi sedaj. Odrasli osebi bo nepričakovano darilo zagotovo polepšalo dan.

Poslušajte

Čeprav se sliši klišejsko, je lahko to, da nekomu le dejansko prisluhnete, pozorno dejanje. Vaša pozornost mu bo privabila nasmeh na obraz.

Fizični dotik

Znano je, da je fizični dotik dandanes za človeka izjemno pomemben. Objem, stisk roke, ali to, da položite roke okoli ramen, lahko nekoga izjemno potolaži in pomiri. A previdno: fizični stik vsem ni prijeten, saj je to tudi vzor v osebni prostor človeka. To metodo uporabite le pri bližnjih osebah ali osebah, za katere veste, da jih to ne bi motilo.

Prinesite jim kavo ali čaj

Kava ali čaj nista le topel napitek, imata mnogo večji pomen. To je napitek za dušo, sprostitev in druženje. Osebi, ki ji želite polepšati dan, prinesite čaj ali kavo.

Povejte šalo

Tudi, če ne slovite kot zabavni pripovedovalec zgodb ali šal, povejte eno. Morda boste koga nasmejali prav s slabo šalo.

Dajte kompliment

Pohvale so tiste, ki pogrejejo srce. Pohvalite osebo, ki ji želite polepšati dan.

Pokličite nekoga, ki vas želi slišati

Pokličite osebo, za katero veste, da bo vesela vašega klica. Je to morda babica? Zagotovo imate nekje osebo, ki se sprašuje, kako preživljate dan in kako se imate, in ki bo vesela vašega klica. Polepšajte ji dan!

Povejte, da ste ponosni

Stavek, “Tako sem ponosen nate”, ima čudežno moč. Z nekaj besedami namreč ponazori vse: uspeh, ljubezen, pohvalo. Povejte osebi, na katero ste ponosni, da ste ponosni nanjo in zasijala bo v vsej svoji luči.

Napišite pismo – na roke!

Dandanes neprestano tipkamo. Pozabili pa smo na lepoto ročno napisanih sporočil. Pošljite sporočilce sodelavki. Napišite pismo. Pošljite sporočilo zahvale ali opravičila.

Opravičite se s pogledom in nasmehom

Če se v gneči v trgovini pomotoma v nekoga zaletite, se mu opravičite. Ampak opravičite se mu zares. Poglejte ga v oči in se mu nasmehnite, ko rečete “Se opravičujem”.

Dajte napitnino in prijazne besede

Če ne delate s strankami, nimate pojma, kako težko delo je to. Natakarjem pustite napitnino, če ste zadovoljni s postrežbo in jim polepšajte dan. Bodite prijazni do prodajalcev in jim zaželite lep dan.

Najdite staro fotografijo

Če je oseba, ki jo želite nasmejati, vaša bližnja oseba, potem jo lahko nasmejite s starimi fotografijami. Pobrskajte po arhivu!

Prinesite rože, ki ste jih nabrali sami

Se še spomnite, kako ste v mladosti razveselili domače s šopkom rož, ki ste jih sami nabrali? Storite to tudi danes in razveselite svojo babico, mati ali teto. Skoraj vsaka ženska bo vesela šopka lepih travniških rož. Tega ne vidiš vsak dan.

Prinesite jim hrano

Vsi obožujejo hrano. Razveselite ljudi s čokolado, domačimi sladicami ali jagodami.

Recite “hvala”

Hvala je izjemno močna beseda. Zahvalite se sodelavcu za pomoč, trdo delo in nasvete, ali prijatejlici za podporo. To razveseli vsakogar.

Zamenjajte ozadje na računalniku

Ko gre oseba stran od računalnika, mu zamenjajte ozadje na nekaj, kar ga bo razveselilo ali do solz nasmejalo.

Popačite obraz

Kot otroci smo se nasmejali popačenim obrazom. Morda to deluje tudi danes, poskusite.

PREBERITE TUDI: Tako lahko prelisičimo možgane, da sprostijo več hormonov sreče (9 nasvetov)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj