Princ Harry je odpotoval v Združeno kraljestvo, da bi bil ob strani svojemu očetu kralju Charlesu III, potem ko je monarh prejel diagnozo raka.

Vojvodo sussekškega so v ponedeljek videli, kako se je s svojim črnim Range Roverjem, ki mu je sledila varnostna ekipa, pripeljal na zasebni terminal na mednarodnem letališču v Los Angelesu.

Harry, ki je potoval brez soproge Meghan Markle, je v torek pristal na letališču Heathrow v Londonu, nato pa popoldne “na hitro obiskal” Clarence House, da bi se srečal s Charlesom.

Ekipa vojvode in vojvodinje sussekške je nadalje potrdila, da se je Harry po diagnozi že pogovarjal s kraljem, in razkrila, da bo 42-letna igralka serije “Suits” ostala doma v Montecitu v Kaliforniji z njunima dvema otrokoma: princem Archiejem, 4 leta, in princeso Lilibet, 2 leti.

Charlesovega raka, ki ni bil podrobneje opredeljen, so odkrili med uspešnim posegom na prostati.

“Med kraljevim nedavnim bolnišničnim posegom zaradi benignega povečanja prostate so opazili ločeno skrb vzbujajočo zadevo,” je v ponedeljek v izjavi sporočila palača. “S poznejšimi diagnostičnimi preiskavami je bila ugotovljena oblika raka. Njegovo veličanstvo je danes začelo z rednim zdravljenjem, v tem času pa so mu zdravniki svetovali, naj odloži javne dolžnosti. V tem obdobju bo njegovo veličanstvo še naprej opravljal državne posle in uradno dokumentacijo kot običajno,” so dodali v palači.

Charles je na prestol sedel septembra 2022 po smrti svoje matere, kraljice Elizabete II., ki je umrla v 96. letu starosti. Harryjev starejši brat, princ William, je naslednji v vrsti za nasledstvo britanskega prestola.

Harry in William sta se maja 2023 udeležila Charlesovega kronanja, čeprav se brata očitno nista družila, saj so napetosti ostale velike. Harry se je z očetom in valižanskim princem, 41 let, razšel, potem ko sta z Markle leta 2020 odstopila od kraljevih dolžnosti in se preselila v Kalifornijo.

Od takrat sta zakonca Sussex odkrito razpravljala o svojih kritikah monarhije in družinskih članov, kar je med sorodniki ustvarilo velik – in po mnenju mnogih nepremostljiv – razdor. Harry in Charles naj bi bila kljub nesoglasjem redno v stikih.

PREBERITE TUDI: Princu Charlesu diagnosticirali raka, kraljeva družina v oku

1 komentar

  1. Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90,000 eura i danas imam vlastitu kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan (davidsonalbertloan@gmail.com). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. davidsonalbertloan@gmail.com
    {WhatsApp: +38761545894}

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj