… težava – izsušene, razpokane, luskaste ustnice. Kot da pojav že sam po sebi ni dovolj nadležen, še nanos šminke ali glosa prav grdo poudari luske. S pilingi ste že poskusile, a so pregrobi in vam ustnice le še bolj razdražijo. Le kaj vam še preostane?

Naredite poseben 'piling'

Rešitev je zelo preprosta: potrebujete krpo iz mikrovlaken (lahko pa tudi navadno brisačko) in vodo.

Ko si umivate obraz – najbolje zvečer – si s krpo iz mikrovlaken nekaj časa nežno masirajte mokre ustnice. Tako boste na nežen, neagresiven način odstranile odmrle celice in ustnice bodo ponovno mehke, gladke in voljne.

Kako takšne ohraniti?

Da se vam bodo ustnice nehale izsuševati in luskati, morate najprej narediti eno: to je pozabiti na vazelin. Čedalje več dokazov je namreč, da povzroča odvisnost in tako vodi v začaran krog neprestanega mazanja in izsušenosti. Bolj jih mažete, več balzama potrebujejo in čim enkrat pozabite, popolnoma izsušijo in razpokajo. Res je, najprej je težko zdržati, da jih ne bi mazale, ker bodo ustnice kak teden izsušene, vendar verjemite, da se splača! Po tem času ne boste več poznale težav z izsušenimi ustnicami.
 

PREBERITE TUDI: Balzam za ustnice povzroča odvisnost

Več o tem pa si lahko preberete tudi v izkušnjah uporabnic na forumu, kjer lahko delite tudi svoje izkušnje.

Kdaj uporabiti balzam?

Seveda pa še vedno uporabite balzam (ali glos ali šminko) ko greste ven pozimi v hudem mrazu. Takrat jih zaščitite, saj to pomeni preventivo – nikar pa jih ne mažite več iz navade in odvisnosti vsak dan ali celo večkrat na dan (ne, tudi zvečer ne). Verjemite, navadile se boste in vaše ustnice bodo mehkejše kot kdajkoli.

Če se vam občasno zdi, da potrebujejo malce vlage ali podlage pod kakšno bolj suho šminko, pa bo najboljša izbira vaša krema za obraz ali navadna modra Nivea, ki se v ta namen več kot izvrstno obnese.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj