… umetne oploditve, pa si želijo drugi pomagati po naravni porti – npr. z zdravo prehrano in prehranskimi dopolnili. Eno od teh, ki lahko pomaga, je tudi svetlinovo olje.

Raziskave kažejo, da svetlinovo olje pomaga povečati proizvodnjo sluzi materničnega vratu, ki je ključno za uspešno razmnoževanje. Tako predstavlja naravno zdravljenje neplodnosti, saj ta tekočina pomaga ustvariti prijazno okolje za spermije.

Visoka vsebnost esencialnih maščobnih kislin v svetlinovem olju ima neposreden učinek tudi na maternične celice, saj pomaga pri krčenju in sproščanju mišičnega tkiva. To pomaga tonizirati maternične mišice pri pripravi na nosečnost.

Študija na živalih je vključevala samce in samice modrih lisic, ki so med paritvenim obdobjem prejemali olje svetlina, da bi izmerili njegov učinek na reproduktivno zmogljivost. Zanimiv rezultat je bil povečanje velikosti mladičev, predvsem kot učinek zdravljenja samcev, kar bi lahko kazalo na to, da koristi svetlinovega olja presegajo maternico in vplivajo tudi na kakovost semena.

Za povečanje količine sluzi materničnega vratu je priporočen odmerek 500 miligramov svetlinovega olja 3-krat na dan. Če po poskusu 1.500 miligramov na dan ne dosežete rezultatov, v naslednjem ciklusu odmerek podvojite.

Uživanje svetlinovega olja je primerno le, če šele poskušate zanositi, ne pa za ženske, ki so že noseče, saj je takrat krčenje maternice lahko problematično.

PREBERITE TUDI: Svetlinovo olje proti PMS

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj