Počivate, se sončite, odmislite ves stres in se vsake toliko časa ohladite v prijetni morski vodi. Za nekatere ljudi je to raj, spet drugim postane po nekaj dneh dolgčas in se sprašujejo kaj še lahko počnejo na plaži.

 

1. Preberite dobro knjigo

Že dolgo niste brali, ker preprosto ne najdete časa za branje knjig? V knjižnjici si pred dopustom izposodite najbolj brani hit lanskega poletja (ker letošnji je verjetno že rezerviran in ga ne boste dobili) udobno se namestite v senci in začnite z branjem. Verjemite, čas bo šel hitreje, odmislili boste vse težave in še povečali svoj besedni zaklad. Saj veste ne, z branjem leposlovja se hkrati tudi učimo.

2. Igrajte družabne igre

Na morje si s sabo vzamite karte, šah, štiri v vrsto, yamb ali kaj podobnega. Ne samo, da boste tako pregnali čas, še zelo se boste zabavali. 

 

3. Naredite peščeni grad

Če ste se odločili, da letos dopust preživite nekje kjer je peščena plaža ali drobni kamenčki, potem je ta ideja naravnost izvrstna. Zakaj pa ne? Prebudite otroka v sebi, saj se še vedno nekje skriva.

 

4. Telovadite

Tek ob plaži je nekaj najboljšega. Mirno okolje, hlad vetra, prijetno žuborenje morja. Zakaj bi zamudili to izjemno priložnost, ki je doma ne morete izkusiti. Tudi joga je primerna za na plažo.

 

5. Izposodite si kolesa in raziskujte odtujene kotičke

Vsak malo večji turistični kraj ima ponudbo koles za izposojo. Zakaj si ne bi izposodili kolesa in odšli raziskovat sosednje kraje, kulturne znamenitosti in odtujene plaže?  Otroci bodo navdušeni. Seveda je varnost zelo pomembna, ne odidite na kolesarsko vožnjo brez čelade. Turistični kraji so polni avtomobilov in ljudi, ki prometnih predpisov žal ne poznajo. 

 

6. Lovite ribe, iščite školjke 

Jih še niste nikoli? Nič zato, kupite mrežico in palico in se odpravite na lov. Z malo spretnosti boste ulovili kakšno ribico in se ob tem zabavali. Seveda jo kasneje spustite nazaj v morsko življenje. 

Lahko pa si kupite podvodna očala in iščete školjke, še posebej otroci radi iščejo školjke lepe kamenčke in podobno. Naberite nekaj kamenčkov za spomin.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj