Nikar vam naj ne bo neprijetno, da odpiramo to temo. Ženski orgazem je nekaj čisto vsakdanjega kot nitkanje zob, vendar vsekakor bolj zabavno.

Orgazem lajša bolečino

Pogosto izrečena besedna zveza: »Dragi, danes mi ni do akcije, me boli glava,« je popolnoma napačna. Če vam ni do akcije, si raje izmislite drugi razlog, saj bi vam ravno posteljne aktivnosti pomagale pri odpravljanju glavobola. Pravzaprav je znanstveno dokazano, da spolni odnosi lajšajo vse vrste bolečin, tudi menstrualne. V času orgazma telo sprosti hormon oksitocin, ki je hormon sreče, ljubezni in ravno zaradi njega smo veseli.

PREBERITE TUDI: Spolnost: Je to normalno?

Uporaba kondoma ne vpliva na kvaliteto orgazma

Se slučajno sprašujete ali bo uporaba kondoma zmanjšala vaš užitek? Prenehajte se spraševati, odgovor je ne, uporaba ne bo zmanjšala užitka, vam bo pa prihranila marsikatero težavo. Od spolno prenosljivih bolezni do nenačrtovane nosečnosti.

30% žensk ima težave z doseganjem orgazma

Ste imele oziroma imate težave z doseganjem orgazma? Niste edine. Po ameriških raziskavah 1 od 3 žensk ne dosega orgazma in kar 80% žensk ne doživi orgazma med penetracijo.

Orgazem z leti postaja boljši

Staranje prinaša mnogo težav, vendar ne glede orgazma. Z leti se vaše spolno življenje izboljšuje, predvsem kvaliteta in kvantiteta orgazmov. Po raziskavah je 65% žensk starosti med 18 in 24 doživelo orgazem pri zadnjem spolnem odnosu medtem, ko je kar 70% žensk doživelo orgazem med 40 in 50 letom starosti prav tako pri zadnjem spolnem odnosu, ki so ga imele. Zanimivo kajne? Vsaj en razlog zaradi katerega se bi lahko veselile staranja.

PREBERITE TUDI: Intima v partnerskem odnosu

Ženska seksualna samozavest vpliva na kvaliteto njenega orgazma

Raziskave so pokazale, da na kvaliteto ženskega orgazma vpliva tudi njeno dojemanje svojega telesa in genitalij. Torej, če niste zadovoljne z izgledom svoje vagine najverjetneje ne boste dosegle intenzivnega orgazma.
»Vsako žensko spolovilo izgleda drugače in ne obstaja perfekten izgled. Ne razumem zakaj se ženske s tem obremenjujejo, saj je čisto vsaka drugačna in unikatna. Dokler vas ne boli, nimate čudnega izcedka in drugih zdravstvenih težav, je vaša vagina popolna in normalna,« so besede priznanega ginekologa, ki je sodeloval v raziskavah in z njim se popolnoma strinjamo.

Pri večini žensk se je potrebno potruditi

Seveda, ženske nismo narejene tako, da pritisneš gumb in ups orgazem. Za vse je potreben čas. Tudi pri tej kočljivi zadevi. Popolnoma razumljivo in normalno je, da moški doživi orgazem pred žensko. Večina žensk potrebuje 20 minut stimulacije, obstajajo pa tudi srečnice, ki ga doživijo prej. Nekateri moški se trudijo in zadržujejo orgazem, tudi s pomočjo obročkov, da s partnerico vrhunec dosežeta skupaj, nekateri po svojem olajšanju zadovoljijo še partnerico in srčno upamo, da takšni ki poskrbijo samo zase ne obstajajo več.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj