Studio Železna oktobra praznuje 5. obletnico uspešnega delovanja. V prvih petih letih svojega obstoja se studio lahko pohvali kot ena izmed najbolj kvalitetnih blagovnih znamk na področju fotografije, bodisi za najem foto storitev z najbolj profesionalno ekipo ali pa za najem najlepšega foto studia v centru mesta Ljubljane. V svoji panogi so tako postavili visok standard kreativnosti in izvedbe različnih vizualnih storitev. Hkrati odpirajo vrata mladim, spodbujajo njihovo kreativnost in jim pomagajo pri povezovanju z drugimi ustvarjalci.

Vodja studia Urška Košir, ki je tudi idejni vodja, je izkušena fotografinja in je zaslužna za mnoge uspešne projekte in fotografske razstave. Sama še vedno aktivno fotografira, svoje bogato znanje pa aktivno deli z mladimi nadobudnimi fotografi, ki so postali in še postajajo del ekipe Studio Železna. To je tudi dokaz, kako sta strast in predanost do fotografije ter njen prenos na mlajše generacije, ključna za dolgoročen uspeh studia.

Studio Železna ali z drugim imenom Postaja navdiha, je specializiran za širok spekter vizualnih storitev, kot so fotografiranje, snemanje, foto delavnice in hkrati tudi najem ter uporaba studia za posebne priložnosti. Njihova kvaliteta, predanost in kreativnost, jih je pripeljala do sodelovanja s številnimi priznanimi blagovnimi znamkami, med katerimi so bile kampanje za Bags & More, DZS, Lisca, Alpina, Intersport, Playboy in mnoge druge. Zasnovali in izvedli so npr. tudi serijo fotografij ob 10 letnici modne znamke The Lie by JPZ, ki oblači tudi aktualno prvo damo, Tino Gaber.

V studiu in izven njega so nastali mnogi poslovni, družinski, otroški in nosečniški portreti… V studiu so nastale fotografije za številne naslovnice, obiskale so jih velike znane osebnosti, od Boruta Pahorja, Petra Prevca, Alenke Godec z Dinamitkami, do Gašperja Riflja, Vlada Kreslina, Pera Lovšina Zorana Predina, Tulia Furlaniča, Andreja Lenarta, Davida Urankarja ter mnogih drugih. V studiu so se snemale reklame, video spoti, v času korone je notri potekala prireditev TEDx Ljubljana. Njihova ekipa je soustvarjala tudi družbene akcije Heroji furajo v pižamah, Gaja – ena sama, Junakinje modernega časa.

Studio Železna so v tem času obiskali in svoje znanje predajali preko foto delavnic kot so Arne Hodalič in Katja Bidovec, Jure Kravanja, Miro Majcen, Samo Vidic, ukrajinski umetnik David Dubnitskiy ter mnogi drugi… Nedavno so postali tudi ponosni ambasador s priznane švedske fotografske znamke Profoto, od lanskega leta pa tudi aktivno  sodelujejo s fakulteto Vist in njihovimi študenti.

Urška Košir

»Pred petimi leti so bile sanje, iz katerih se je rodila vizija. Ta počasi, a vztrajno raste in postaja realnost. Verjetno bi se vse skupaj odvilo hitreje, če nas vmes ne bi zaustavila korona, a je bilo kljub temu izvedenih ogromno čudovitih projektov; fotografiranj, snemanj in foto delavnic, v katerih je bilo ustvarjenih neskončno veliko estetsko dovršenih in navdihujočih vizualnih izdelkov ter podob. Ponosni smo na vsako zgodbo in podobo, ki se ustvari na Železni.« pove vodja studia in fotografinja, Urška Košir.

Za 5. let so pripravili čudovit dogodek z Alenko Godec v glavni vlogi.  Zahvaljujejo se vsem partnerjem, ki so sodelovali in podpirali njihovo delo, še posebej pa podjetjem Profoto in Sigma Adria ter Vina Rodica, Cuvee Wines in Zlati Ghee, ki so prispevali k izjemnosti praznovanja ter poskrbeli za nepozabno doživetje za  vse goste.

Za več informacij o Studio Železna obiščite spletno stran www.studiozelezna.si ali jih kontaktirajte na info@studiozelezna.si.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj