… dobro pristajali. Kratki lasje delujejo mladostno in razigrano ter so predvsem poleti in za vse, ki se veliko gibajo, tudi lažji za vzdrževanje. Kratki lasje bi dobro pristajali večini žensk, a ker so tako navezane na dolge lase, se nikoli ne upajo niti poskusiti. Ste med tistimi, ki bi jim pristajali in si jih morda celo želite, a si ne upate poskusiti? Kaj vpliva na to, ali vam bi pristajali kratki lasje?

Oblika obraza

Ovalna in rahlo oglata oblika obraza je idealna za vsako kratko pričesko, a to ne pomeni, da so ostale oblike obsojene na dolge lase. Pomembno je, da se izbere ustrezno kratko pričesko, pravijo strokovnjaki.


Ovalna oblika obraza prelepe Charlize pomeni, da ji pristaja vsaka pričeska.

Poteze obraza

Mehke, pravilne poteze obraza so idealne za kratke frizure – kratki lasje vse razkrivajo. Poleg tega krajši kot so, bolj je obraz izpostavljen in s tem poteze obraza izstopajoče. Daljši nos, izstopajoča brada, visoko čelo ipd., vse to postane s kratkimi lasmi še bolj opazno. A tudi temu se lahko izognemo z izbiro ustrezne frizure, ki naj ne bo prekratka. Visoko in široko čelo lahko skrijete z resicami frfruja na čelu.


Pravilne poteze obraza Lily Collins ji dopuščajo manevriranje s pričeskami vseh dolžin in oblik.

Tekstura las

Ima velik vpliv na izbiro pričeske – če imate goste, kodraste lase, ki živijo svoje življenje, ste precej bolj omejene kot ravnolaske. A ne glede na to vam bo izkušen frizer znal izbrati ustrezno pričesko in vas kakovostno postriči, da vam bo ukvarjanje z lasmi vzelo kar najmanj časa.


Tanki lasje Michelle Williams so idealni za krakte lase, saj so tako videti bolj gosti in močni.

Zaključek

Kratki lasje pristajajo vsem, treba je le izbrati ustrezno frizuro in dobrega frizerja, ki bo z res dobrim striženjem poskrbel, da vam bo oblikovanje pričeske v veselje in ne jutranja nočna mora. Ne pozabite tudi na rek ‘leta gor, lasje dol’, kar pomeni, da krajši lasje pomladijo!


Pamelo Andreson je kratka frizurea pomladila za najmanj 10 let.

PREBERITE TUDI: Takole ugotovite, ali vam pristajajo kratki lasje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj