Mama Kate Middleton, Carole Middleton, si menda na vso moč prizadeva, da bi hčerko obvarovala pred družinskimi denarnimi težavami.

Carole in njen mož Michael Middleton imata po poročanju britanskega časopisa The Times več kot 300.000 dolarjev dolga, ki ga nista mogla odplačati denarja, potem ko je njuno podjetje lani začelo s poslovanjem v ZDA.

Finančna stiska se je pojavila ob napovedi valižanske princese, da je trenutno na preventivni kemoterapiji.

“Carole si obupno prizadeva, da bi bila Catherine popolnoma osredotočena na svoje okrevanje,” je v četrtek, potem ko je londonski Times poročal o obsegu finančnih težav Middletonovih, za tednik Us Weekly povedal vir.

“Za družino je to zelo zaskrbljujoč čas, vendar od svojih otrok ne pričakujeta nobene pomoči in ne želita, da bi jih skrbelo,” je dodal vir, pri čemer je mislil na Kateino sestro Pippo in brata Jamesa. “Catherine in njeni starši so si zelo blizu in jo redno obiskujejo, vendar je pogovor o poslu prepovedan, saj se mora osredotočiti na svoje zdravje.”

V začetku tega tedna je The Times poročal, da podjetje Michaela in Carole, The Party Pieces Company, ne more plačati “260.000 funtov (več kot 303.000,00 evrov) stroškov podjetja za insolventnost”, ki jih dolguje, potem ko je junija lani z več kot 2,5 milijona funtov (skoraj 3 milijone evrov) dolga padlo v prisilno poravnavo.

Kraljeva komentatorka Afua Hagan je dejala, da bo Carole naredila “vse, kar je v njeni moči”, da princesi prepreči “stres” med njeno zelo odmevno bitko z rakom.

“Trenutno je to stresen čas in ona bo naredila vse, kar je v njeni moči, da bi hčerko obvarovala pred tem,” je Haganova povedala. “Podjetje se je sesulo in to je bilo za družino uničujoče, vendar bo Carole trenutno najbolj skrbela za Kateino dobro počutje.”

Leta 2021 je podjetje Party Pieces Company začelo sodelovati pri prodaji na drobno v Ameriki.

“Zelo navdušujoče je, da se naša kolekcija Party Pieces širi v ZDA, začenši s podjetjem Saker ShopRites, vodilnim trgovcem na drobno v New Jerseyju in družinskim podjetjem z dolgo zgodovino predanosti strankam in skupnostim, ki jim njegove trgovine služijo,” je takrat dejala Carole.

Vendar je kmalu po širitvi podjetje zapustilo več ključnih finančnih podpornikov, za upravljanje propada podjetja pa je bila imenovana družba Interpath Advisory. Strokovnjaki za prestrukturiranje podjetja Interpath, ki so zaračunavali “povprečno urno postavko 566 funtov (660 EUR)”, so hitro zbrali račun v višini več kot 303.000,00 EUR.

Medtem se 42-letna Kate z možem in njunimi tremi otroki zadržuje v miru in tišini, potem ko je svetu sporočila, da jo je diagnoza raka “zelo pretresla”.

PREBERITE TUDI: Tudi zadnji video s Kate Middleton naj bi bil globoki ponaredek (deepfake), pravijo poznavalci

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj