V spremnem pismu ne ponavljajte informacij, ki ste jih vključili v vaš življenjepis. Še slabše je, če oba dokumenta preprosto združite. Spremno pismo ni namenjeno povzemanju podatkov iz osebne predstavitve, služilo naj bi poglobljeni predstavitvi vašega interesa za neko delovno mesto ter izpostavilo nekatere vaše pomembnejše sposobnosti in/ali osebne lastnosti. Vsi ostali podatki so na voljo v osebni predstavitvi.

Nekateri iskalci zaposlitve imajo izdelan šablonski primer spremnega pisma, v katerem po potrebi spreminjajo samo naziv podjetja in delovnega mesta. Tak izdelek ne vsebuje dejanskega zanimanja za določeno delovno mesto in predstavitve vaše ustreznosti za razpisano delovno mesto. Vzemite si čas in vsako svojo prijavo opremite z novim, ustreznim spremnim pismom.


Primer spremnega pisma

Alojz Delničar
Prodajna 3
1000 Ljubljana

Ljubljana, 3.08.2010

IDEALTA d.o.o.
Tržna 33
1000 Ljubljana

 

Spoštovani g. Zahtevnež,

z velikim zanimanjem sem prebral vaš oglas na zaposlitvenem portalu www.mojedelo.com, kjer objavljate prosto delovno mesto – prodajni zastopnik. Moji dosedanji rezultati na področju prodaje in moje osebnostne lastnosti so vaša garancija, da sem človek, ki ga iščete.

Kot  lahko razvidite iz priloženega življenjepisa, sem se v okviru dosedanjih delovnih izkušenj uspešno ukvarjal s prodajo večih izdelkov in storitev s področja barvnih premazov, katerega naj bi pokrival tudi vaš bodoči zaposleni. V tej panogi sem nekaj časa v podjetju ________ delal tudi kot nabavni in odpravni referent, tako da sem seznanjen s procesi nabave, skladiščenja izdelkov in nabavnimi preferencami dobaviteljev.

Moje trženjske izkušnje, znanje dela z ljudmi, poznavanje računalniških programov in trga barvnih premazov so mi bile v veliko pomoč pri pripravi trženjske strategije, ki sem jo pripravil in pomagal uspešno implementirati na mojem dosedanjem delovnem mestu. Z njo je podjetje beležilo 12% rast prodaje barvnih premazov.

V podjetju, kjer delam, čutim, da ne morem polno izkoristiti vseh svojih potencialov. Zelo bi bil navdušen, če bi nadaljeval svojo kariero v vaši prodajni enoti __________ tako zaradi vaše pestre verige kakovostnih produktov, kot tudi osredotočenosti na mednarodne trge.

Vesel bom vašega morebitnega povabila na razgovor. Kadarkoli me lahko pokličete na (telefonska številka). Naslednji teden bom v Ljubljani in vas pokličem v (dan v tednu, datum) glede možnosti za osebno srečanje z vami.


S spoštovanjem,

Vaše ime, natipkano
(Lastnoročen podpis)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj