… obiskala tudi povojni muzej in Cu Chi tunele. Njuna azijska pustolovščina se je končala, a Špeli se bodo grozote, ki jih je videla v muzeju in tunelih, za vedno vtisnile v spomin. Na družbenem omrežju je na kratko povzela svoje doživljanje ob obisku:

“Današnji dan mi bo ostal v večnem spominu, saj mi je en obisk Cu Chi tunelov in muzeja ostankov vojne v hipu dal čisto nov, še globji pogled na nekaj, o čemer sem mislila, da pa nekaj vem…pa da mi je “solidno jasno”, ker sem o tem brala v učbenikih, gledala v dokumentarcih, guglala po netu…Pol pa pridem sem in ugotovim, da… Ah, škoda vseh besed…vse te oglede je res vredno doživet. Hvaležna do neba, da živim v nekem drugem času in na našem koncu sveta, a hkrati zgrožena, ko pomislim, da so se te svinjarije dogajale še nedolgo nazaj. ⁣Če boste kdaj tu, so “Cu Chi” tuneli & War Remnants Museum MUST SEE, a hkrati opozarjam, da te butne. Precej te butne.”

Cu Chi tuneli so bili zgrajeni leta 1947, v njih pa so se skrivali domačini pred krutimi francoskimi osvajalci. Uporabljali pa so jih tudi kot taktično prednost proti ameriškim vojakom v vietnamski vojni, v njih je po predvidevanjih življenje izgubilo približno 45 tisoč ljudi, točne številke pa nikoli ne bomo vedeli. Špela je pogumno stopila v tunele in si jih tudi ogledala, saj so postali turistična atrakcija, ravno tako kot muzej povojnih ostankov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Špela Grošelj (@spelagroselj) on

PREBERITE TUDI: Znane Slovenke, ki nosijo lasulje 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj