Društvo Ekologi brez meja, ki je pobudnik največje okoljske akcije v zgodovini Slovenije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, napoveduje zaključne zabave za vse prostovoljce, ki bodo 17. aprila pomagali pri čiščenju Slovenije. Zaključne zabave, v okviru katerih bodo nastopili slovenski glasbeni ustvarjalci, se bodo odvijale v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici.

Društvo Ekologi brez meja se pripravlja na vseslovensko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, ki bo potekala v soboto, 17. aprila. V ta namen poteka ozaveščanje prebivalcev Slovenije o pravilnem okoljskem ravnanju, opozarjanje na vseslovensko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu! ter preliminarne čistilne akcije, ki opozarjajo na bližajoči se dogodek. Do sedaj je bilo v okviru projekta lociranih 10.400 divjih odlagališč (v okviru akcije se jih bo čistilo 7.000), projektu pa se je do tega trenutka pridružilo okoli 120.000 prostovoljcev.

Največja čistilna akcija v zgodovini Slovenije se bo zaključila z zabavami v treh slovenskih mestih, Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici, z namenom zahvale vsem sodelujočim prostovoljcev. Zabave, na katerih bo nastopilo mnogo znanih slovenskih glasbenikov ter znanih posameznikov, ki so kot ambasadorji podprli projekt, so namenjene druženju in povezovanju vseh Slovencev na dan, ko bo potekala največja čistilna akcija v zgodovini Slovenije.

Eden od vodij projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu Aleš Pevc še dodaja: “Zabave, ki bodo v treh slovenskih mestih potekale po zaključku vseslovenske čistilne akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, so zahvala za vse prostovoljce, ki bodo ta dan skupaj z nami čistili divja odlagališča po Sloveniji! Seveda pa so zabave namenjene prav vsem Slovencem! Želimo namreč, da se 17. aprila združijo vsi Slovenci, tako v čiščenju naše Slovenije, kot tudi v okviru zabav, ki jih pripravljamo! Seveda sem vesela, da je projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu! podprlo toliko glasbenikov in znanih oseb, skratka ambasadorjev, brez katerih zabav zagotovo ne bi bilo!”

V soboto, 17. aprila bodo v Novi Gorici na Bevkovem trgu, med 16. in 22. uro, za zabavo poskrbele glasbene zasedbe Shutdown, Ultra, Billysi in Orleki.

V Mariboru bodo na Snežnem stadionu, od 16. ure dalje, zbrane zabavali Nives Trope in Dušan Mamut Zupanič na gongih, glasbena zasedba Šambala, Damjana Golavšek, DJ in Jolanda Bauer z jogo smeha,  Adi Smolar, glasbene zasedbe Sell out, Invite, Kingston in No name blues band.

V Ljubljani bo zaključna zabava potekala na Pogačarjevem trgu, od 18. ure dalje. Na njej bodo nastopili Avseniki, Stroj Machine, Jadranka Juras, TIDE, Multiball, Elvis Jackson, Breed 77 in Adanna.

Celoten program zaključnih zabav akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu, je dostopen na tem naslovu.

Ne manjkajte!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj