Ženske imamo (zelo nezdravo!) navado, da se primerjamo z drugimi ženskami. Glede vsega: postave; oblačil; moškega, družine … In ravno tisto prvo je najbolj prisotno in opazno, sploh v današnjih časih, ko se, zahvaljujoč nerealnim, sfotošopiranim slikam 20-letnih manekenk, enako popoln (in nedosegljiv!) videz pričakuje tudi od običajnih in precej starejših žensk. Večna mladost, večna popolnost sta cilj.
 
Če ste tudi ve med tistimi, ki na Instagramu, Pinterestu in še kje občudujete brezhibna telesa fitnes manekenk, potem bo tale članek kot nalašč za vas. Tudi one so v resnici povsem običajne ženske, s svojimi 'napakami', nepopolnostmi, slabimi trenutki in slabimi koti (za poziranje). Prav nič manj lepe kot na pozerskih fotografijah, vsekakor pa bolj realne. Ženske, ki sicer zelo skrbijo za svoje zdravje in videz, niso pa tako nerealno popolne, kot je videti iz fotografij, ki jih objavljajo.
 
Vsa ta nerealna pričakovanja ustvarjajo hud pritisk na ženske, ki lahko vodi v nezadovoljstvo, anksioznost, depresivno počutje in celo motnje hranjenja. Zato se je nekaj teh fitnes lepotic opogumilo in objavilo svoje slike, kakšne so, ko ne pozirajo pod idealnim kotom in v svoji idealni pozi. In so … čudovite, resnične ženske – kakršne s(m)o tudi vse ostale.
 

Fines model Anna Victoria

Zadnja leta izjemno priljubljena Anna Victoria, za katere postavo vzdihuje milijone žensk po svetu, je pokazala, kako je videti v sproščeni, ne-fitnes pozi in dokazala, da je veliko odvisno od poze in kota, v katerem poziramo.
 
 
Na prvi sliki Anna Victoria najprej stoji in zagotovo še malce vleče trebuh notri, na drugi sproščeno sedi. Le od kje se je vzel ves ta špehec?! Ves čas je tam, le v stoječi in napeti pozi trebuha ga ni videti. Fotografiji sta bili posneti v razmaku le 2 minut!
 
Napisala je še: "Nedavno nazaj sem naletela na članek, kako je ena ženska izjavila, da zavrača sprejemanje svojih napak, ker jih sploh ne vidi kot napake. To mo je bilo noro všeč, ker je tako močno sporočilo vsem našim rolam maščobe na trebuhih, celulitu, strijam … To niso stvari, za katere bi se morale opravičevati, ki bi se jih morale sramovati ali biti obsedene s tem, da se jih znebimo! Ko postajam starejša, opažam več celulita in strij, ki ne gredo nikamor, in jih pozdravljam. Predstavljajo polno živeto življenje (to je doslej 28 let :)) zdravo življenje, zdravo telo in vse to. Kako naj bom jezna na svoje telo za povsem normalne 'napake', ki jih ima? To telo je močno; lahko preteče kilometre; lahko dviga težke uteži in dela počepe in izpadne s težo; in je srečno ne le zato, kako je videti, temveč tudi kako se počuti. Torej ko se lotite svojega potovanja, želim, da si zapomnite naslednja pravila:
  • Ne bom kaznovala svojega telesa.
  • Hranila bom svoje telo.
  • Izzivala bom svoje telo.
  • In LJUBILA bom svoje telo."
 
Anna Victoria je posnela še nekaj podobnih fotografij, da bi pomagala ženskam (in moškim) razumeti, da popolnost ne obstaja ter da se ne sekirajmo zaradi oblog na trebuhu, ki so vidne le v sedečem stanju.
 
 
 
Z njo pa se strinja tudi več drugih fitnes modelov, ki so prav tako objavile svoje fotografije, posnete v različnih pozah in za razmakom le nekaj minut.
 
 
 

Zaključek

Nihče ni popoln in medtem, ko je prav, da se zdravo prehranjujemo in redno telovadimo, saj je to izjemno pomembno za zdravje, pa se nikar ne obremenjujmo za vsak milimeter maščobe na telesu. Nihče ni popoln – nikoli bil, nikoli ne bo, zato ne pričakujmo in ne zahtevajmo tega niti od sebe.
 

Bistvo je, da skrbimo zase, za svoje zdravje in videz, se negujemo, predvsem pa sprejemamo in imamo rade.smiley

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj