Najsi bo v službi; na pijači s prijateljico; romantični večerji ali v telovadnici – vedno so videti, kot da so ravnokar stopile iz salona. V čem je njihova skrivnost? Obstaja nekaj preprostih pravil, ki jih je treba upoštevati, kar pomeni, da boste tudi ve lahko vedno videti urejene in šik!

1. Vedo, da je skrivnost v detajlih in modnih dodatkih

Le na pol zatlačena bluza. Zapestnica. Zavihani rokavi. Pravi čevlji. Pisemska torbica. Vse to so malenkosti, ki jih ostali morda sploh ne opazijo, a so ključnega pomena za dovršeno urejen videz tudi najbolj preprostih kosov.

2. Zelo pazijo, da so jim oblačila ulito prav

Tu morate upoštevati dve temeljni pravili:

  • Vedeti morate, kaj pristaja vaši postavi (ne, NI vse, kar je modno ali kar izgleda super na manekenki, primerno tudi za nas!)
  • Vsa oblačila vam morajo biti ulito prav. Če je potrebno, jih nesite na popravilo k šivilji. Nekaj centimetrov lahko naredi veliko razliko.

3. Izbirajo dobre materiale

Pa ne le dobre kar se tiče kakovosti, temveč tudi v smislu, da ti poudarijo eden drugega. Torej če želite, da bo vaša nova minika iz džinsa res opazna, jo kombinirajte z volno in semišem, ne s svilo.

4. Njihovi nohti so vedno brezhibno urejeni

Mislite, da vaših nenalakiranih ali okrušenih nohtov in natrgane, izsušene obnohtne kožice nihče ne opazi? Motite se – opazijo. Lepo urejeni nohti oz. roke dajejo vtis urejenosti in negovanosti, hkrati pa je vse, kar date nase, videti drago in pomembno. Če se vam ne da ukvarjati z non stop lakiranjem, se odločite za tako imenovane 'UV lake', ki zdržijo, dokler jih ne odstranite.

5. Poskrbijo za brezhiben make up

Še ena izjemno pomembna stvar. Ne glede na to, kako lepo smo lahko oblečene in urejene – brez vsaj minimalnih ličil (obarvana krema, rdečilo za lica, maskara, glos) videz ne bo dovršen. Pika.

6. Lasje so vedno sveži in pričeska urejena

Pri njih rešitev 'imam mastne lase, naredila bom čop ali figo', preprosto ne obstaja. Tako kot nohti so tudi sveže oprani, dišeči lasje in urejena frizura nekaj, kar ima velik vpliv na celoten videz, zato mastnih las pri njih ne boste nikoli videli. Morebitni narastek bodo skrbno prekrile dokler ne pridejo do frizerja, razcepljenih konic nikoli ne dočakajo.

7. Preden odidejo od doma, preverijo vse, kar imajo na sebi

Ja, vse. Tako kot nohti in make up, so tudi njihova oblačila brezhibno polikana; vsaka guba na svojem mestu; čevlji zloščeni; izbrani nakit kjer mora biti; lasje, živalske in ostale dlake odstranjene z oblačil (zdravo, lepljivi valjček!). Pasje dlake? Pa še kaj!

8. Nove trende vpeljujejo postopoma in skladno s svojim slogom

Odrezane hlače iz džinsa v modelu culotte ali hlačno krilo, kot smo to 'novotarijo' imenovali pred 30 leti, so precej rizičen nov kos za nošenje in kombiniranje. Kako v garderobo vpeljati nove kose? Poleg tega, da 1. vam morajo biti všeč in 2. morajo pristajati vaši postavi, jih 3. kombinirajte s preverjenimi klasičnimi kosi.

9. Poskrbijo, da jim je udobno

A nikar si tega ne razlagajte kot razvlečena oblačila za prosti čas. Kje pa! Gre le za to, da nosijo oblačila, ki so jim ulito prav in ne kot steznik; da izbirajo rahlo elastične materiale ter da so vsa oblačila vedno čista in polikana.

10. Sebe in svoja oblačila nosijo samozavestno

… kar vključuje tudi ponosno, pokončno držo. Vedo, kaj jim pristaja; imajo izdelan slog; znajo izbrati oblačila, ki so jim všeč, kar jim vse daje samozavest – in to kažejo tudi z držo. Zatorej: rame nazaj, trebuh notri in glavo gor! (Ali ste ugotovile, da lepa drža odvzame tudi kak kilogramček ali dva? Ja, res se splača malo potruditi!)

 

Foto: pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj