… lep, uporaben in vreden našega časa in truda.

Gre za zapeljivo tehniko senčenja oči, imenovano ‘siren eyes’.

Millie Leer Siren Eyes Instagram

Kaj so sirenske oči? V resnici gre bolj za vzdušje kot za dejansko definicijo: ‘siren eye’ so rahlo podobne zadimljenemu (‘smoky’) videzu, ki ga vsi poznamo in obožujemo. Vendar pa celoten izraz “siren” nakazuje na žensko energijo, ki jo ima ta – pogled je namreč skrivnosten, zapeljiv in očarljiv.

Čeprav je ime morda novo, zvezdnice, kot sta Bella Hadid in Alexa Demie, ta videz nosijo že vrsto let.

V čem se sirene razlikujejo od tipičnega zadimljenega videza z zavihano zaključeno črto linerja?

  • Zadimljen videz mora imeti eteričen, plavajoč videz. Zaradi močne barve je videti bolj kot saje kot dim.
  • Medtem pa so oči sirene nekoliko bolj zasanjane, minimalistične in temnejše le ob robovih oči, v zunanjih kotičkih pa so pomaknjene navzgor in imajo bolj ozko obliko mačjih oči.

Pri poustvarjanju tega videza imajo prednost tiste, ki imajo oči mandljeve oblike, saj je ta oblika idealna za oči siren – ralo privzdignjena, mačja, zapeljiva. Ta videz hkrati podaljša, zoži in privzdigne obliko oči – predstavljajte si Angelino Jolie ali Megan Fox.

Kako poustvariti videz?

Preprosto: potrebujete svinčnik ali senčilo v temno rjavi, temno sivi ali črni barvi, s katerim boste ustvarile kombinacijo eyeliner črte in mehkega videza senčila. Če uporabljate tudi senčila – v tem primeru jih lahko sicer mirno izpustite – vedno začnite s svetlejšimi barvami, preden uporabite temnejše.

 

Z mehkim, puhastim čopičem nanesite podlago v barvi taupe, pri čemer več barve osredotočite na linijo trepalnic in jo razmažite navzgor in navzven, da začnete krilce.

Nato vzemite toplo rjavo ali sivo senčilo, razmažite barvo vzdolž zgornje linije trepalnic in nadaljuj z mešanjem navzgor in navzven, kot pri običajnem mačjem očesu. Ko boste zaključevale, vzemite majhen, rahlo puhast čopič in črtalo zabrišite v senčila, ki ste jih nanesle pred tem.

Za zaključek vzemite oster in natančen svinčnik za oči in sledite obliki linije zgornjih trepalnic, da vse skupaj zares poudarite in izostrite.

PREBERITE TUDI: Trendi ličenja za jesen/zimo 2022

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj