Shannen Doherty je bila vedno svetilnik moči in odpornosti – in to ne le v svojih kultnih vlogah, temveč tudi v zasebnem življenju.

Pri 52 letih, ko se sooča s četrtim stadijem raka na dojki, je pogum igralke še vedno močnejši kot kdaj koli prej, še posebej, ko se sooča z resničnostjo svojega stanja. Njena nedavna iskrena razmišljanja o pripravah na prihodnost poudarjajo njeno neomajno predanost svojim bližnjim, zlasti materi Rosi.

V iskreni epizodi podkasta Let’s Be Clear je Shannen delila svojo pot razbremenjevanja življenja. Čeprav je to na videz vsakdanje opravilo, ima zanjo globok pomen. Skrbno pregleduje svoja skladišča in domove ter se odloča, kaj bo obdržala, kaj podarila in kaj prodala.

Kot je razkrila Shannen, jo pri tem prizadevanju vodi želja, da bi olajšala breme svoji materi v primeru njene smrti. “Trenutno je moja prednostna naloga moja mama,” je dejala Shannen, ki je očitno zaskrbljena za materino dobro počutje. Misel na to, da bi svojo mamo pustila, da sama ureja njene zadeve, ji močno leži na srcu in jo spodbuja k sprejemanju teh preventivnih odločitev.

Shannenina pripoved nas je popeljala v njen dom v Tennesseeju, v kraj, ki ga je nekoč sanjala spremeniti v zatočišče zase, za svojo mamo in konje v stiski. Te sanje so postale vir globokega čustvenega konflikta za Shannen, ko se je soočila s srce parajočo odločitvijo, da jih bo opustila.

“Bilo je zelo težko in zelo čustveno,” je priznala, ko se je spopadala s posledicami opustitve teh sanj. A v tem trenutku ranljivosti ji je materina podpora ponudila žarek upanja. Mama Rosa jo je spodbudila, naj vztraja pri svojih željah, in Shannen spomnila na moč in možnosti, ki so še vedno pred njo.

Ta podpora je postala prelomnica, ki je Shannen omogočila, da je na svoj položaj pogledala pragmatično in mirno.

Čeprav so se prvotne sanje o obnovi posesti v Tennesseeju zaradi finančnih in praktičnih omejitev zdele oddaljene, je Shannen spoznala, da lahko svojo strast do pomoči konjem še vedno uresniči s podpiranjem uveljavljenih reševalnih ustanov.

“Še vedno lahko živim svoje sanje o pomoči konjem … Še vedno lahko te sanje živim tako, da resnično sodelujem v reševalnih organizacijah, ki so veliko bolj usposobljene, kot da to počnem jaz.”

To spoznanje je pomenilo ključno spremembo na Shanneninem potovanju. Opuščanja ni razumela kot popuščanja bolezni, temveč kot strateško potezo, s katero se je osredotočila na tisto, kar je resnično pomembno: ustvarjanje trajnih spominov s svojimi najdražjimi.

S prodajo svojega premoženja je Shannen prišla do položaja, ko je lahko cenila in gradila nova doživetja s svojo družino, zlasti s svojo ljubljeno materjo. “To mi omogoča več potovanj, saj s prodajo dobim denar,” je pojasnila in poudarila veselje in svobodo, ki ji ju je prinesla ta odločitev.

Shannenina odkritost o njenem boju z rakom je bila za mnoge vir navdiha in tolažbe. Prvič ji je bila diagnoza postavljena leta 2015, do leta 2017 se je pogumno borila za remisijo, nato pa se je rak vrnil z večjo silovitostjo.

Ko je lani objavila najnovejše podatke o svojem stanju in razkrila, da se je rak razširil na možgane in pozneje na kosti, so jo oboževalci in širša skupnost množično podprli.

PREBERITE TUDI: Prijateljica Shannen Doherty razkrila, kakšno je njeno trenutno zdravstveno stanje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj