V novem dokumentarnem filmu Pretty Baby je Brooke Shields, danes 57-letna igralka, spregovorila o izkoriščanju in seksualizaciji, ki ju je doživela kot otroška zvezda. Povedala je tudi o svojem prvem poljubu z 29-letnim igralcem, ko je bila stara komaj 11 let.

Brooke Shields je kot otroška spolna delavka nastopila v filmu Pretty Baby iz leta 1978, ki ga je režiral pokojni francoski filmski ustvarjalec Louis Malle. V enem od prizorov je morala poljubiti igralca Keitha Carradina, ki je bil takrat v poznih dvajsetih.

V dokumentarnem filmu Shields opisuje dogodek in se spominja, da je bil Malle razočaran zaradi njenega obraza med poljubljanjem. Po besedah Shieldsove jo je Carradine odpeljal na stran in jo skušal pomiriti.

“Hej,” mi je rekel. “Veš kaj? To ne šteje. Vse to je izmišljotina,” je povedala.

Režiserka dokumentarnega filma Lana Wilson je za revijo Rolling Stone povedala: “Tudi če se je otrok Brooke popolnoma zavedala vloge, ki jo igra, in če se je zavedal, da gre za pretvarjanje, si ne morem pomagati, da ne bi pomislila: ‘To je resnična 11-letna deklica, ki mora poljubiti resničnega 29-letnega moškega.'”

“To je neizogibno resnično. In tudi vpliv tega je resničen. Enajstletna Brooke je med snemanjem tega trenutka izrazila nelagodje, vendar režiser tega nelagodja ni vzel resno.”

V dokumentarcu je Shields povedala tudi, da jo je v dvajsetih letih spolno napadel nek hollywoodski menedžer. Priznala je tudi, da ni vedela, zakaj je njena mati privolila, da je pri 10 letih igrala v filmu Pretty Baby in gola pozirala za revijo.

Več si lahko ogledate v dokumentarnem filmu, katerega trailer je spodaj:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj