Rosie Huntington-Whiteley se je med nosečnostjo zredila za kar 25 kilogramov. Priznala je, da se je preprosto spustila z vajeti ter da jo je borba z odvečnimi kilogrami po porodu naredila veliko bolj ponižno.

Rosie pred nosečnostjo

Rosie Huntington-Whiteley se je med svojo prvo nosečnostjo zredila veliko bolj, kot je pričakovala – za kar 25 kilogramov. Če računamo, da je približno 12 kg teža ploda s plodovnico, to realno pomeni kar za 13 kg. Za razliko od večine ostalih manekenk pa ji po porodu odvečni kilogrami niso kar sami od sebe skopneli, temveč se je morala za to kar temeljito potruditi. In svoj proces izgubljanja odvečnih kilogramov je opisala kot zelo težaven.

Manekenka in oblikovalka, 32, je priznala, da je bila nosečnost s sinom Jackom, ki ima sedaj 2 leti, nadvse ‘intenzivno potovanje. “Uživala sem. Spustila sem vajeti,” je Huntington-Whiteley iskreno priznala. “To je povsem novo doživetje in si nekako rečeš ‘no, pa da vidimo, kako bo šlo’. In po šestih mesecih sem bila ‘KAJ?! Pa to je noro!'”

Huntington-Whiteley, ki je sina Jacka rodila junija 2017, je priznala, da ji je bilo težko sprejeti svoje spreminjajoče se telo, a da se je zadnji mesec nosečnosti doma sprehajala povsem gola. “Na koncu sem se v svojem telesu počutila mogočno, a je kar trajalo, da sem prišla do tega,” je priznala. Po porodu se je tudi težko znebila odvečnih kilogramov.

“Pogledala sem se v ogledalo in si mislila, da moram shujšati med 15 in 20 kilogramov. In sem šla na trening in spet in spet in spet in teža se kar ni začela izgubljati in to mi je bilo precej ponižujoče, ker sem imela celo življenje določen tip telesa. Bom kar priznala, da je bila telovadba in pogled na to, kakšna sem bila prej in kakšna sedaj – sem se počutila kot kup dr* … Sedaj razumem, kako težko se je nekaterim ljudem odpraviti v telovadnico.”

Začela se je tudi počutiti krivo, ko je pomislila na svoje obdobje pred nosečnostjo, ko je ljudem govorila, naj telovadijo trikrat na teden, da bodo imeli njeno telo. “Ne morem govoriti ljudem, kako naj se počutijo v svojih telesih, ker ima vsak drugačno izkušnjo,” je ugotovila.

Nekje 7 mesecev po porodu je imela fotografiranje za svojo kolekcijo kopalk in na spletu so se pojavile fotografije paparacov, ki so pripeljale do hudega kritiziranja njenega telesa.

“Bila sem malce šokirana nad komentarji, ki so jih dajali ljudje … in tega, kako naj bi bile ženske videti,” je dejala. “Bilo mi je naravnost šokantno, ko je nekdo napisal ‘še eno telo, uničeno zaradi otroka’. Mislila sem si “a si ti moten?!” Seveda, kilogrami mi niso kar sami takoj izginili, bilo je po 7 mesecih, ampak … Nekaj dni sem bila tiha, a potem greš naprej. Take stvari te naredijo močnejšega.”

Rosie Huntington-Whiteley je povedala, da je na predporodno težo prišla kako leto po porodu, a da se je takrat spremenilo tudi njeno mišljenje.

“Vsako telo je drugačno, vsak je na svojem potovanju in res si želim, da bi se vse matere osredotočile nase in na čas z otrokom. Prišlo bo samo od sebe; samo se bo zgodilo in vsak se vrne na mesto, kjer se spet dobro počuti, če ne celo bolje kot prej. Ker jaz se počutim boljše in imam drugačno spoštovanje do svojega telesa kot prej,” je spodbudno zaključila.

PREBERITE TUDI: Miranda Kerr spregovorila o svojem grozljivem porodu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj