… v telesu, najpogosteje kot posledica uživanja kontracepcijskih tabletk ali nosečnosti. Največja težava pri melasmi je, da jo je izjemno težko odpraviti, kljub temu, da je na voljo veliko najrazličnejših tretmajev; od krem do laserjev in kislinskih pilingov. Ena izmed obetavnih snovi, za katero so klinične raziskave pokazale, da pomaga, pa je tudi prehransko dopolnilo Pycnogenol (piknogenol).

Pycnogenol je standardiziran ekstrakt lubja francoskega bora (Pinus pinaster), ki je izjemno močan antioksidant. Raziskave ‘in vitro’ so pokazale, da je piknogenol nekajkrat močnejši od antioksidantov kot sta vitamin E in vitamin C. Poleg tega reciklira vitamin C, regenerira vitamin E in poveča endogeni antioksidativni encimski sistem. Pycnogenol tudi ščiti pred UV sevanjem in spodbuja nastajanje novega kolagena, zato so raziskali njegovo delovanje pri zdravljenju melasme.

Raziskava

V raziskavi so ženske sodelovale v 30-dnevni klinični študiji, v kateri so vsak dan vzele 25 mg Pycnogenola 3-krat na dan, torej 75 mg Pycnogenola na dan. Merili so jim intenzivnost pigmentacije in velikost melasme ter ugotovili, da se je po 30 dneh melasma zmanjšala tako po obsegu kot tudi jakosti pigmentacije. Povprečna stopnja uspešnosti je bila 80 %, pri čemer niso zabeležili (negativnih) stranskih učinkov – so pa ugotovili nekaj pozitivnih, med drugim manj utrujenosti, zaprtja, bolečin v telesu in manj anksioznosti.

Prehransko dopolnilo Pycnogenol je torej učinkovito in varno za zdravljenje melasme, hkrati pa ima pozitivne učinke na zdravje ter poskrbi za varno in zdravo zagorelo polt.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj