“Razume se, da diagnoza Kateinega raka Harryju in Meghan ni bila sporočena,” je v soboto, 23. marca, poročal londonski časnik The Times. “Več virov potrjuje, da takšnih pogovorov ni bilo in da naj bi Harry za Kateino diagnozo izvedel s televizije, hkrati z javnostjo.”

Tiskovni predstavnik Kensingtonske palače je na prošnjo za komentar povedal: “Zasebnih pogovorov ne komentiramo.”

Vojvoda in vojvodinja sussekška sta kmalu po tem, ko je 42-letna Kate objavila videoposnetek, v katerem je napovedala svojo diagnozo, objavila izjavo podpore. “Kate in družini želimo zdravje in ozdravitev ter upamo, da bodo to lahko storili zasebno in v miru,” sta zapisala.

Harry, 39 let, naj bi se po poročilih obrnil na svojega odtujenega brata, princa Williama, potem ko je v petek izvedel za diagnozo. “Princ Harry se je po tem, ko je izvedel za Kateinega raka, obrnil na svojega brata, princa Williama,” je v petek prek X poročal urednik kraljevih oddaj na ITV Chris Ship. “Harry in Meghan sta bila oba v stiku s svojim bratom, vendar sta to storila zasebno. Ni še jasno, ali je šlo za telefonski/video klic ali za nekaj sporočil podpore.”

Harry in William – in posledično njuni ženi – sta po Harryjevi poroki z Meghan od leta 2019 v sporu. Po uradni ločitvi kraljevih gospodinjstev sta se Harry in Meghan leta 2020 uradno umaknila iz svojih javnih dolžnosti, preden sta se preselila v Kalifornijo. Harry in Meghan sta od takrat večkrat trdila, kaj je pripeljalo do razhoda, ki naj bi izhajal iz tega, da je Williamov tabor podtikal neprijazne novinarske članke o Meghan.

Enainštiridesetletni William se z obtožbami ni nikoli javno ukvarjal, čeprav je vir pred tem povedal, da je med bratoma le redko potekala komunikacija. “William meni, da je Harry samo dim in ogledala in da mu ni mogoče zaupati. Poskuša nadaljevati svoje življenje,” je februarja 2023 povedal informator in zatrdil, da je “prišlo do velike kršitve zaupanja”.

Dva meseca po tem, ko je prestala načrtovano operacijo trebuha in se umaknila od javnih dolžnosti – in po številnih ugibanjih – je Kate v videoposnetku prek družbenih omrežij javno razkrila diagnozo raka.

PREBERITE TUDI: Javila se je Kate Middleton in razkrila, da ima raka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj