Ja, prav ste prebrali. Natanko to se je namreč zgodilo večno zagoreli Jennifer Aniston: večno in za vse užaljeni neoliberalci so jo obtožili rasizma. Spletna vojna se nadaljuje, neoliberalce pa je tokrat zmotila Jennifer Aniston na naslovnici, saj je po njihovem mnenju preveč zagorela.

Anistonova je posnela pet različnih naslovnic za modno revijo InStyle, ki so vse dobile navdih v šestdesetih in sedemdesetih leti ter takratnih glamuroznih posnetkih. Tako imenovana ‘rasistična’ fotografija, ki jo je posnel slavni fotograf Michael Thompson, menda od ostalih izstopa, saj je zvezdnica po mnenju neoliberalcev ‘preveč zagorela’, preveč ‘fotošopirana’ oz. ‘deset odtenkov temnejša kot je normalno’.

PREBERITE TUDI: Absurdno: sedaj so žaljivi že šali s črtami

Spodaj si lahko ogledate nekatere izjave užaljenih.

Se je pa oglasilo tudi nekaj glasu razuma, ki se je postavil v bran Jennifer Aniston. Med drugim so napisali tudi “To je razlog, da oznako (neo)liberalec uporabljajo kot žalitev.” In pa “A obstaja kaj, kar za (neo)liberalce ni rasistično?”

‘Žaljiva’ fotografija je sicer dobila navdih pri nemški manekenki Veruschka, ki je bila nadvse znana in uspešna v šestdesetih letih in menda so pri InStylu poslali tri fotografije izjemno zagorele Veruschke na eno izmed novičarskih postaj, da bi pokazali, kaj so želeli doseči in kje so dobili navdih.

Revija InStyle obtožb (še) ni komentirala, prav tako ne predstavnik Anistonove.

PREBERITE TUDI: Je novi Dove oglas res rasističen?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj