… znotraj družine tisti, ki najbolj bolijo. Včasih se zaradi norega tempa današnjega sveta z družinskimi člani oddaljimo. A rešitev za okrepitev odnosov ni vedno komplicirana. Ni v težkih knjigah in predavanjih. Ni huda filozofija. Ni zapletenega recepta. Včasih bi se morali spomniti osnov in ugotoviti, da imamo rešitev pred nosom.

PREBERITE TUDI: Gozdna kopel: nov japonski trend (ki ga pravzaprav že dlje poznamo)

Jasno je, da imajo dober odnos družine, ki preživljajo kakovosten prosti čas; a še bolje je, če se čas preživlja v naravi. Raziskave so namreč pokazale, da odnos pomaga krepiti že sprehod v naravi. Narava sama po sebi sprosti človekov um. V naravi se namreč umaknemo od motečih dejavnikov, pozornost pa namenimo sočloveku, ki je ob nas.

Raziskovalci so začeli z obstoječo znanstveno predpostavko, da lahko preživljanje časa v naravi zmanjša duševno utrujenost in izboljša pozornost pri posameznikih. Posameznik, čigar pozornost je bila obnovljena, je manj razdražljiv, ima več samokontrole in lahko bolje spoznava socialne signale, ki omogočijo boljše medosebne interakcije.

Torej, športne copate na noge in povabite mamo, očeta, partnerja ali najstniško hčerko na sprehod v gozd!

PREBERITE TUDI: Narava zdravi in pomaga (dokazano)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj