18. 5. 2019 ~ 19:00 ŠPANSKI BORCI

Kaja Lin Jagodič Avguštin se po večletnem plesanju in ustvarjanju v tujini (Kibbutz Contemporary Dance Company II, Fresco Dance Company, Batsheva Excellent Dancers Project, The Foreigners Collective,ImPerfect Dancers Company,…) in sodelovanju s slovenskimi koreografi (Kjara Starič Wurst, Nastja Bremec Rynia, Michal Rynia, Rosana Hribar,…) na slovenski oder vrača z avtorsko predstavo ‘Corpus Aurora’.

Koreografinja in plesalka v predstavi Corpus Aurora izhaja iz intenzivnih telesnih izkušenj in notranjih  doživetij. Spogleduje se s konceptom dveh polov: težo in lahkotnostjo, dvema kvalitetama giba, ki se med seboj prepletata, povezujeta in skoraj nevidno prehajata eden v drugega. Corpus v latinščini pomeni telo, Aurora prebujanje oziroma zora. Prebujanje predstavlja igro, v kateri sodelujeta teža in lahkotnost. Nasprotna pola. Predstava je izrazito fizična in gibalno razgibana, a tudi čustveno obarvana.

Avtorstvo, koreografija in izvedba: Kaja Lin Jagodič Avguštin
Scenografija in umetniško svetovanje: Larisa Kazić
Glasba in oblikovanje zvoka: Joshua Dumas
Oblikovanje svetlobe : Igor Remeta
Kostumografija: Suzana Krapež Ermers
Grafično oblikovanje: Dominika Kramerova
Izdelava rekvizitov : Marija Prelog

Vabimo vas, da si vstopnice zagotovite na spletni strani www.mojekarte.si ali na blagajni Španskih eno uro pred predstavo.

O Kaji

Kaja Lin je plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja, ki je svojo razgibano umetniško pot začela po končanem Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani (2009). Po diplomi je sedem let preživela v tujini, najdlje v Izraelu, kjer je plesala v teatrih: Kibbutz Contemporary Dance Company II in Fresco Dance Company ter v številnih lastnih projektih in projektih drugih koreografov. Sprejeta je bila v tudi v projekt Excellent Dancers project pri Batsheva Dance Company.

Od leta 2015 do 2017 je bila zaposlena v teatru ImPerfect Dancers Company v Italiji. Svoje lastne korografije je imela priložnost predstaviti na: International Festival of Performing Arts v Indiji, v teatru Suzanne Dellal (Tel Aviv, Izrael), teartu Zichri (Kibbutz Ga’aton, Izrael), 6. Plesni Nacionali (Španski Borci) in 9. Festivalu Front@ sodobnega plesa (Murska Sobota).    V Sloveniji je sodelovala v projektih Kjare Starič, Kjara’s Dance Project (2011, 2015) in M&N Dance Company (2016/2017). Nastopila je na številnih javnih prireditvah in sodelovala z domačimi in tujimi umetniki.

Od leta 2017 sodeluje z Višjo baletno šolo Ljubljana, koreografira in ustvarja gib v različnih gledaliških predstavah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj