… bodo v vlogi avtorjev edinstvenega kratkega filma, ki bo premierno predstavljen v sklopu Sarajevo Film Festivala, lahko sodelovali vsi regijski kreativci, ki želijo svoje video zgodbe pokazati svetu. Pod sloganom “Mi smo vsi iz istega filma”, bo dolgoletni sponzor festivala Atlantic Grupa v sodelovanju s Sarajevo Film Festivalom, prebudil čustva občinstva in skupaj z amaterskimi regijskimi kreativci, ki si želijo novih izzivov, zasnoval prvi amaterski film v vertikalnem formatu. Umetnost povezuje ljudi. Odprtost, čustva, strast do filma, kulture in življenja je vodilo sarajevskega festivala, ki je postal eden od najpomembnejših naslovov na evropskem filmskem zemljevidu.

Medtem ko se je v pretekih letih duh Sarajeva regijsko širil in omogočal tisočim ljudem po vsem svetu, da v svojih mestih preko projekcij spremljajo sarajevski festival, so organizatorji kreativnosti in ustvarjanja premaknili meje in tokrat celo regijo popeljali v Sarajevo. S posnetki mobilnih telefonov in v želji inspirirati občinstvo, da svoja čustva, kulturo, doživetja in tradicijo delijo s svetom, na najbolj enostaven način, organizatorji povezujejo regijo. Iz vseh zbranih posnetkov bo nastal film, ki kar najbolje opisuje ključno sporočilo festivala “Mi smo vsi iz istega filma”. Atlantic Grupa in Sarajevo Film Festival s tem želita vzpodbuditi občinstvo, da svoja doživetja zajame v objetiv kamere, ki bo povezala različne kulture in običaje, skozi ustvarjanje umetnosti.

V filmskem svetu je vertikalni format videa, v katerem bodo nastajali posnetki, velika novost. Njegova prednost je predvsem v uporabi mobilne telefonije, ki s kamerami omogoča izražanje skozi film tudi tistim, ki se z njim ne ukvarjajo profesionalno. Občutek kreativnega izražanja in ustvarjanja skupne zgodbe, ki je večja od vsakega posameznik, projektu daje težo in posebno izkušnjo sodelujočih, katerih imena se bodo izpisala v odjavni špici po predstavitvi na filmskem platnu v Sarajevu ter na spletni stani www.svismomiizistogfilma.com.

Vse informacije o prijavi in sodelovanju pri ustvarjanju prvega amaterskega vertikalnega filma ter osnovni podatki o projektu, so dostopni na prej omenjeni spletni stani. Rok za oddajo prijave je 6. avgust. Film bo premierno predstavljen v Sarajevu, 12. avgusta, nato pa bo osvojil vso regijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj