Kadar imamo na koži večje nepravilnosti, vendar kljub temu ne želimo pudra s polno prekrivnostjo, lahko problematične predele še dodatno prekrijemo s korektorjem, ali še enostavneje: nanesemo še eno plast pudra in ga s prsti potapkamo po koži. “Tapkanje” prepreči, da bi se spodaj nanešena plast pudra razmazala in omogoča tudi malce debelejši nanos. Seveda pa niso vsi pudri primerni za to, saj se pri nekaterih dodatna plast opazi. To boste ugotovile le tako, da boste preizkusile, ali je vaš puder primeren za to.

Posebni korektorji za podočnjake pridejo v poštev predvsem pri suhi koži okoli oči, ki ima že opazne gubice, po obrazu pa je mastna. Namreč, če boste matirajoč puder nanesle okoli oči brez zelo hranljive kreme spodaj, se lahko zgodi, da vam poudari vsako, še tako drobno gubico. Zato je v takem primeru priporočljivo nanesti spodaj zelo hranljivo kremo ali imeti poseben negovalen korektor posebej za področje za okoli oči.

Ali si boste nanašale tekoče pudre z blazinicami iz lateksa, s prsti, ali s posebnimi čopiči iz taklona (t.i. foundation brush – čopič za tekoči puder), je povsem vaša izbira, pazite le, da so vaši gibi vedno usmerjeni navzdol in navzven, saj boste le tako lahko dosegle naraven videz.

Lepa, sijoča polt, puder Bobbi Brown

Pudre v kamnu ali prahu je najbolj priporočljivo nanašati s kakovostnim čopičem ali z velurno blazinico, prav tako vedno z gibi navzdol in navzven – seveda zelo nežno, da ne odstranimo prej nanešenega tekočega pudra, kadar ta ni obstojen. S čopičem bo nanos bolj prosojen, z velurno blazinico pa je ponavadi debelejši. Pri suhi koži se pudre v kamnu ali prahu lahko izpusti, saj so v prvi vrsti namenjeni matiranju in fiksiranju make upa, ki pa predstavlja problem predvsem pri mastni koži.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj