Poznate mačje petke ali 'kitten heels'? Modni strokovnjaki bi jih opisali nekako takole: to so tiste petke, ki bi rade bile salonar, a to niso; ki bi rade čevelj naredile udoben kot je čevelj brez pete, pa ga ne; ki bi rade ohranile ženstven in eleganten videz, pa ga prav tako ne (prej nasprotno).
 
 
 
 
Ljubiteljice mode so prav tako bolj kot ne enotnega mnenja, da so mačje petke v modnem svetu popolnoma nesprejemljive. Nekako tako kot tudi Ugg škornji in kroksi. Reakcije nekaterih so bile celo tako hude, da je bil odziv, ko jim je kdo omenil mačje petke: "Se hecaš?? Raje umrem!"
 
Kitten heels petke so imele svoj trenutek na začetku tega tisočletja. Večinoma so jih nosile najstnice kot znak, da so skoraj že odrasle (kajti, roko na srce, salonarji zanje niso primerni). A časi so se spremenili in na srečo so tako hitro, kot so prišle, tudi odšle. In tako je bilo skoraj do danes.
 
Že v jeseni pa so se pri Vogue odločili, da je sedaj idealni čas, da se mačje petke pripelje (ali raje privleče?) nazaj. Tako so septembra lani objavili članek s fotografijo z natikači z mačjimi petkami in poleg pripisali 'vaše kavbojke bodo s temi čevlji videti boljše'. Pri Vogue so torej mnenja, da bo kombinacija mačjih petk in džinsa ustvarilo ‘ultimativni kul in šik učinek'.
 


Vogue.com

 
Zapisali so: “Ta francoski ulični slog v Franciji nosijo vse. Ali gre za klasične čevlje s paščkom zadaj, kakršne smo videli pri Pradi; ali dvobarvne mačje petke od Chanela; ali špičaki Céline. Ne glede na vse – vsi vemo, da francoski slog postavlja trende in mi jim sledimo.”
 
Omenjena Vogue objava pa je požela vse prej kot navdušenje. Nekatere reakcije si lahko ogledate spodaj:
 

 
 
 
 
 
 
No ja, nič ne bo narobe, če ne sledimo slepo vsemu, česar se nekdo spomni in ohranimo lastni slog in občutek za estetiko. Prej nasprotno – slepo sledenje modi pomeni kvečjemu, da nimamo lastnega sloga, lastnega jaza.
 

Torej, mačje petke DO ali DON'T? So vam všeč, jih boste nosile ali se bolj strinjate z reakcijami na Vogue objavo?

 

4 KOMENTARJI

  1. Mačje petke so šik. Zakaj jih tlačijo v isti koš s Crocsi? Meni se zdijo Crocsom in Uggicam bližje kopitaste platforme, ne glede na višino pete zadaj.

  2. Meni tudi niso … totalni fashion don’t. Pri petkah je pri meni ali vse ali nič; ali črno ali belo, nobenega odtneka sive. 🙂
    Torej ultra visoka (10 cm +) in ultra tanka ali pa brez pete. Vse vmes mi je no-go, ne tič ne miš. 😀

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj