Hkrati imajo vse prej kot zanemarljive stranske učinke; med drugim uničen imunski sistem, ki je že sam po sebi oslabljen. Zato se čedalje več ljudi odloča za samozdravljenje, ki ne uničuje celotnega organizma in ne oslabi imunskega sistema. Čedalje več je ljudi, ki trdijo, da so se pozdravili sami, najpogosteje z ekološko pridelano presno prehrano in postenjem.

Prenahranjenost in hkratna podhranjenost

Ironija je, da kljub izobilju hrane vseh vrst, sploh pa nezdrave, in čedalje več debelih ljudi, večini primanjkuje osnovnih in nujno potrebnih vitaminov, mineralov in esencialnih maščob. Hrane je torej dovolj – a kakšne? Kvantiteta je krepko presegla kvaliteto. Posledica je čedalje več bolezni in mučenje telesa ob predelovanju stvari, ki jih nekateri imenujejo 'hrana'. Telo tako porablja veliko preveč energije za predelovanje hrane in 'hrane', s čimer se izčrpuje in manj energije ostane za regeneracijo.

Kaj se zgodi, ko se postimo?

Ko telo ne porablja energije za predelovanje hrane, jo porabi, da se očisti črevesje, ne glede na to, ali se odločimo za post zgolj z vodo ali zelenjavno-sadnimi sokovi ekološko pridelane hrane. Hkrati začne shranjeno maščobo uporabljati kot vir energije. Znebi se odvečnih snovi v telesu in ustvari okolje, da se začne telo obnavljati in regenerirati.

Vpliv postenja na raka

Raziskava, opravljena na univerzi južne Kalifornije, je pokazala, da podaljšano postenje ne le ščiti pred poškodbami imunskega sistema, temveč tudi spodbudi njegovo regeneracijo. V kliničnem testu so sodelovali pacienti z rakom, ki so prejemali kemoterapijo in raziskovalci so ugotovili, da se je tistim, ki dlje časa niso jedli, zmanjšalo število belih krvničk. To sproži spremembe, ki vodijo v regeneracijo matičnih celic in nastajanje novih celic imunskega sistema. Zato je post način, kako pomagati telesu, da se regenerira.

Druga raziskava, ki je prav tako pokazala ugoden vpliv postenja na rakave bolnike, pa je dokazala, da so pacienti, ki so se tudi postili, imeli precej manj stranskih učinkov kemoterapij, hkrati pa so jim tumorji rasli počasneje in pri nekaterih celo popolnoma izginili. Po besedah profesorja z univerze v južni Kaliforniji skušajo rakave celice kompenzirati pomanjkanje snovi, ki v krvi manjkajo ob postenju, poskušajo jih nadomestiti, a ne morejo. Tako celice 'naredijo celični samomor'.

Strokovnjaki so povedali tudi, da postenje povzroči, da se vklopi proces regeneracije, ki spodbudi matične celice, da začnejo proizvajati nove bele krvničke in tako se začne regeneracija celotnega telesa in imunskega sistema. Pa ne le to – ugotovili so tudi, da dolgotrajnejše postenje zmanjša prisotnost encima, ki je povezan s hormonom, ki poveča nevarnost za nastanek raka in rast tumorjev.

Kritičnost do posta s strani stroke

Ne glede na to, da uradne inštitucije načeloma ne priporočajo postenja, kaj šele pri rakavih bolnikih, so raziskovalci iz Kalifornije, ki so post in njegov učinek na rakave bolnike dodobra preučili, povedali, da "ni nobenega dokaza, da bi postenje kakorkoli škodovalo, hkrati pa je mnogo dokazov, da je koristno. Doslej je velika večina poročala, da se ob postenju počuti zelo dobro in le redki so poročali o stranskih učinkih, med katerimi sta najhujša omedlevica in začasno povečanje znakov težav z jetri."

Vrste posta

Obstaja več načinov postenja: brez hrane in pijače; postenje zgolj z vodo; postenje z ekološkimi zelenjavnimi in sadnimi sokovi brez dodatkov … več o tem si preberite v obširnejšem članku Post. Med najbolj priljubljenimi je ravno postenje z bio sokovi, kar je idealni način, da se vaše telo spočije in očisti ter hkrati regenerira. Post lahko traja le en dan ali pa cel mesec. Če se redno postite – npr. nekaj dni postenja vsaka dva tedna – močno pospešite regeneracijo telesa in imunskega sistema ter tako pomagate telesu, da se ozdravi raka, pravijo nekateri strokovnjaki,

Post je zdrav in primeren za skoraj vsakogar

Pravzaprav gre za zelo logičen proces, saj naši predniki niso imeli vedno na voljo hrane, kaj šele v takem izobilju in tako nezdrave kot dandanes. Zato je telo ne le navajeno na postenje, temveč ga celo potrebuje, saj je tako funkcioniralo tisočletja.

Dodatne prednosti postenja

 • hujšanje;
 • več energije;
 • boljši imunski sistem;
 • boljše delovanje jeter;
 • manj alergij ali bodo te milejše;
 • izboljšan metabolizem;
 • izboljšana prebava;
 • manj bolečin v sklepih;
 • boljši spanec;
 • boljše in stabilnejše psihično počutje;
 • občutek umirjenosti;
 • manj želje po alkoholu, kofeinu, nikotinu, sladkorju in ostalih škodljivih razvadah.

Kaj še čakate? Več o postu in kako se ga lotiti si preberite v članku Post – razstrupite svoje telo!.

Vir: naturalnews.com

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj