Na Zvezi potrošnikov Slovenije zbrali nekaj informacij, kaj lahko naredite, če je vaš avto poplavljen. Kakšni so prvi koraki? Precej verjetno je, da se poplavljenega avtomobila ne splača popravljati. Znano pa je tudi, da si odškodnino od zavarovalnice lahko obetajo le tisti, ki imajo avtomobil zavarovan tudi proti posledicam poplave ali na splošno naravnih nesreč.

Prvi nasvet je, da akumulator čim prej (in previdno) izklopite. Tudi ko se (navidezno) posuši, avtomobila nikar ne zaganjajte. Voda v avtomobilu poškoduje električno napeljavo, vlaga lahko uniči občutljive elektronske dele in vpliva na delovanje mehanskih komponent.

Kaj narediti, če je vaš avtomobil zavarovan pred poplavami in nesrečami?

Najprej to preverite v zavarovalni polici in splošnih pogojih. Zavarovanje proti poplavam namreč ni nujno del standardnega kasko zavarovanja, ampak lahko spada med dodatne pakete delnega kaska.

Kaj narediti, če vaš avtomobil NI zavarovan pred poplavami oziroma naravnimi nesrečami?

Če je bil avtomobil v celoti pod vodo, se njegovo popravilo zagotovo ne splača, saj je treba zamenjati preveč delov, a tudi v tem primeru ni rečeno, da bo vse delovalo brezhibno.
Če je avtomobil samo stal v vodi, ta pa ni prodrla v notranjost, ga bo morda smiselno popraviti.

Na spletni strani www.zps.si smo zbrali vse informacije, ki jih potrebujete tako v primeru zavarovanega avtomobila kot v primeru, ko ta ni zavarovan pred poplavami oziroma naravnimi nesrečami.

Informacije dobite tukaj.

Tam vas čakajo tudi informacije o tem, kaj storiti, če je avtomobil zalilo na parkirišču podjetja, trgovine ali servisa in tudi, kako po korakih urediti uničenje odpisanega avtomobila.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj