… prijateljev, so sporočili predstavniki družine Winehouse. Kremirali jo bodo v krematoriju Golders Green na severu Londona, potem, ko se bodo njeni najbližji poslovili od nje.

Nadaljnjih podrobnosti o pogrebu niso želeli razkriti, znano pa je, da naj bi bil po židovskem pravu pogreb čim prej. Izvidi, ki bi pokazali razlog njene smrti, še niso znani in bo trajalo skoraj mesec dni, da jih dobijo.

amy_winehouse_starsa

Skrušena starša Amy Winehouse pred hišo, v kateri je Amy živela in umrla

Foto: Jeff Moore

O Amyjini smrti pa je spregovoril tudi njen bivši partner Reg Traviss, s katerim sta se z Amy pred kratkim razšla, kar mnogi pripisujejo Amyjinem obupu in prezgodnji smrti: “Zadnji trije dnevi so bili pravi pekel. Utrpeli smo strašansko izgubo in želim si samo miru. Ne morem opisati, kaj prestajam in bi se rad zahvalil vsem, ki so pripravili posvetila za Amy, prelepi, čudoviti osebi in moji ljubezni. Izgubil sem svojo drago, ki sem jo zelo ljubil.”

Povedal je še, da se je Amy veselila prijateljičine poroke v nedeljo in se je skušala odločiti, kaj naj obleče: “Veliko oblek je dala ven, da bi se odločila. Res se je veselila dogodka.”

Amy, ki je zahvaljujoč svojemu talentu postala multimilijonarka, se je leta borila s svojo odvisnostjo od prepovedanih drog in alkohola, še zlasti vodke, večkrat pa je bila tudi na zdravljenju. V soboto je mrtvo na njenem domu našel njen varnostnik, ki je nemudoma poklical reševalce, a žal je bilo za Amy že nekaj ur prepozno, saj naj bi bila mrtva že kakšnih 6 ur.

Zadnje tedne pa naj bi ji prenehanje prekomernega pitja alkoholnih pijač menda celo uspevalo, saj so zaposleni v baru A Baia, kamor je Amy pogosto zahajala na zajtrk, povedali, da je Amy prenehala s pitjem nekaj tednov pred svojo smrtjo: “Vedno je prihajala sem s svojimi varnostniki in igrala biljard, včasih tudi po dvakrat na dan. A zadnje dva ali tri tedne ni pila. Rekla je, da je prenehala in je naročila samo Coca Colo. Rekla mi je ‘Ne pijem. Ne daj mi ničesar za piti, tudi če bom prosila za pijačo. Ne smem piti.’ ”

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj