… fizične težave. Velikokrat se sploh ne zavedamo, da je neka naša zdravstvena težava pravzaprav povzročena zaradi preobilice stresa, ki ga doživljamo. Največkrat pa se stres pokaže tudi na našem zunanjem izgledu in predvsem na koži. Preverite, katere so posledice na izgledu, ki jih povzroča stres.

Povešene veke

Ko se vaše težave in obveznosti naberejo do te mere, da se zvečer ne uspete dobro naspati, se na območju pod spodnjo veko začne nabirati tekočina. Zjutraj vstanete, pogled v ogledalo pa pokaže, da ste napihnjeni le tam, kjer je najmanj estetsko. Poskrbite za dober spanec, telo vam bo hvaležno.

Izpuščaji, koprivnica

To je posledica neuravnovešenega črevesja, težave se začnejo, ko se stres nenehno povečuje in se v telesu množijo slabe bakterije. Pomagajte si z močnimi probiotiki.

Izrazitejše gube

Ko vsakodnevno ponavljamo svoje običajne negativne poteze izraza, se gube poglabljajo in poglabljajo.

Suha, luskasta koža

Stres preprečuje, da zaužijete zadostne količine vode. Še huje je, če jo zamenjate za sladkano gazirano pijačo ali kavo, ki povzroča dehidracijo. Pomanjkanje dobre hidracije se bo najprej pokazalo na koži, ki bo začela spominjati na papir.

Akne

Kadar ste pod stresom, se ustvarja stresni hormon kortizol, ki masti kožo in povzroča nastanek aken. Pomagajte si z naravnimi zelišči, ki pomirjajo, npr. zdravilno pasijonko in meliso, ki ima dolgoletno tradicijo uporabe.

PREBERITE TUDI: To je v resnici hrana, ki povzroča mozolje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj