… ob 17. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani izvedli 'flash mob' – gre za skupino ljudi, ki na javnem mestu izvede nenavadno akcijo (tokrat se bodo udeleženci verjetno smejali na ves glas ali pa izvajali kaj smešnega).

Ste za smeh? Vsi zainteresirani sledite njihovemu Facebook profilu in Twitterju, saj bodo tam objavili vsa navodila. V svojih omarah pa lahko že sedaj poiščete rdeče majice, pokrivala ali jopice.

Kdo so klovni zdravniki? "Morda bo kdo rekel, da klovni nimajo kaj iskati v bolnišnici. Otroci pa tudi ne, bi odgovorili klovni zdravniki!" Klovni zdravniki so profesionalni umetniki, posebej usposobljeni za delo v bolnišnici. Njihova naloga je preko različnih umetniških veščin, kot so glasba, petje, čaranje in improvizacija, v bolnišnični vsakdan prinašati življenjsko energijo in pogum in s tem pozitivno vplivati na bolnišnično atmosfero in posledično na otrokovo bivanje v bolnišnici. Trenutno v društvu Rdeči noski deluje 15 klovnov zdravnikov. V letu 2012 so se ustavili ob 31807 posteljah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj