…  28. in 29. maj ob 19.30. Momentum, Avenija Ujetih Trenutkov, je sodobni plesno-glasbeni mozaik, muzikal, ki v poetiki ritma in giba vnaša v scenski prostor prijetno mero mladostnega navdiha in tako željnega optimizma (Daliborka Podboj, Parada plesa). Poleg 'vokalne' sekcije podobno potekajo gibalne interakcije med odličnimi izpostavljenimi plesalci, ki na presečišču sodobnega plesa in afriških plesov izvedbeno prav tako ohranjajo svoj individualni 'gibalni karakter' … Momentum je kompleksna in odlično izvedena glasbeno-plesna predstava, ki jo odlikujeta domiselnost in inovativnost (Mojca Kumerdej, Delo).

Vsaka zgodba se začne na neki točki, v nekem momentu, trenutku, ki se ga nikoli natančno ne spomnimo; po navadi nima jasnega začetka, tudi cilj je le približno nakazan. Rastlina živi iz svojega rizoma, njeno pravo življenje je skrito; kar je vidnega nad tlemi, traja le eno poletje, potem ovene. Kar vidimo, je cvet, ki se osuje. Rizom ostane … V resnici si vse le domišljamo. Delamo [si] predstave, da potem v njih živimo. Za hip ujamemo trenutek, potem gremo naprej … Same sebe lahko razumemo le v luči notranjih doživljajev. (Zapisano po motivih Spomini, sanje, misli C. G. Junga).

Avtorica Maša Kagao Knez v predstavi Momentum – Avenija ujetih trenutkov nadaljuje opazovanje lastnega in skupnostnega (so)bivanja. Avenija je gib, ki govori, glas, ki razgibava prostor ter se nenehno gosti in spet redči, odvisno od količine energije, ki jo vanj pošljejo akterji v trenutku navzočnosti Drugega. Soustvarjalca. Gledalca. Gib in glas naseljujeta človekovo telo in v njem sobivata; kot srečevanje notranjega in zunanjega, tradicije in sodobnosti, minulega in prihodnjega, v kar je ujet trenutek – zdaj.

Vstopnice (MGL in Eventim): 13 €, 10,40* €
* Abonenti MGL, študentje, upokojenci

Facebook dogodka:

Napovedni video:

 

Foto: Sunčan Stone

  • Avtorica in koreografinja: Maša Kagao Knez
  • Avtorska glasba/glasba v živo: Murat & Jose, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Damaris Potočnik, Tim Kostrevc
  • Nastopajoči/soustvarjalci: Murat & Jose, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Gerard Diby, Urša Rupnik, Liza Šimenc, Maša Kagao Knez, Vesna Bizjak, Emina Baj, Tjaša Jerak, Lea Menard, Kristina Sicherl, Ajda in Eva Žagar.
  • Asistentki koreografinje: Rosana Hribar, Jana Menger/ Dramaturginja: Andreja Kopač/ Kostumi: Jelena Proković, EA Kreativa Producentka: Katja Somrak/ Odnosi z javnostmi: MoJcA OcvirK
  • Koprodukcija: Studio 25, Cankarjev dom, KUD Baobab in Plesni Teater Ljubljana
  • Gostitelj: MGL – Mestno gledališče ljubljansko

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj