Pred mnogo leti se je pojavil – in prav tako hitro tudi izginil – modni trend, pri katerem sta si mladoporočenca ob poroki, namesto, da bi si izmenjala poročene prstane, dala vtetovirati poročni prstan. Sedaj pa se je pojavil nov, podoben trend: ob zaroki si bodoče neveste, namesto, da bi si nadele zaročni prstan, naredijo zaročni piercing.

Tako je Instagram postal nova destinacija za vse, ki iščejo nove trende, čeprav so ti pogosto naravnost absurdni (se spominjate nohtov – mehurčkov; obrvi peres in kačastih vijug; da kosmatih nosnic niti ne omenjamo). Skratka, novi ‘prstan’ vsekakor ima sentimentalno vrednost, a je tudi boleč.

PREBERITE TUDI: To je nov trend oblikovanja obrvi

Kaj pravijo piercingarji?

“Mikro dermalni piercingi so varni in lahko v telesu ostanejo leta, če so le na dobrem mestu in je material iz kakovostnega titana,” je povedal piercer Billy DeBerry s Floride. Čeprav pravi, da svojim strankam daje piercinge v prstance že preko 10 let, pa opaža, da so postali zares popularni šele z izpostavitvijo na družbenih omrežjih.

“So drugačni kot ostali piercingi, ker gre za površinski piercing. Omogočajo, da se oseba odloči za malce drugačne piercinge kot so npr. ušesa ali nos,” je še razložil DeBerry. “S tem, ko je osnova pod kožo, je lahko del, ki je zunaj, v najrazličnejših barvah, oblikah in modelih.” Takšen piercing menda lahko vstavi v le nekaj sekundah in se ga tudi zelo varno in hitro odstrani.

“Nobenih šivov ne potrebujete, niti zdravnika, da se odstrani,” je dejal. “Traja nekaj sekund, da se ga odstrani.” Dodal je še, da bolečina ni tako huda, kot bi si morda kdo mislil, da pa je to seveda odvisno od vsakega posameznika. “Nekateri veliko lažje prenašajo bolečino kot drugi. A če jih vodiš skozi proces in si hiter, mislim, da nikoli ne pride do tega, da kdo ne bi zdržal.”

PREBERITE TUDI: Največji make-up trend 2018: metalik mat ustnice

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj