Otroci, rojeni oktobra, naj bi imeli nekaj prav posebnih značilnosti. Preberite, katerih, malo za šalo, malo zares.

PREBERITE TUDI: Jesen – zadnji in najlepši nasmeh leta

Večja je verjetnost, da bo atlet

Raziskave kažejo, da so oktobrski otroci bolj fizično sposobni in športni od tistih, rojenih v drugih mesecih. Raziskava, objavljena v Mednarodnem časopisu športne medicine, je testirala moč, vzdržnost in kardiovaskularno sposobnost 9.000 otrok, starih od 10 do 16 let, in ugotovila, da so bili tisti, rojeni oktobra in novembra, bistveno boljši od svojih vrstnikov. Ker se rodijo po poletju, ko je veliko sončnih dni in ko noseče mame dobijo več D vitamina, imajo otroci boljše kosti in mišice.

Verjetno se ne rodijo na noč čarovnic

Izkazalo se je, da manj žensk rodi na noč čarovnic kot na druge dneve v tem mesecu, v skladu s raziskavo, ki so jo opravili raziskovalci na šoli za javno zdravje Yale University. Znanstveniki domnevajo, da jih ta dan podzavestno odvrača od poroda, zaradi svojih strašljivih značilnosti.

Imajo dva rojstna kamna (opal in turmalin)

In oba sta naravnost čarobna. Ampak, opal lahko prinese nesrečo tistim, ki ga nosijo, čeprav niso rojeni oktobra, saj jim prinaša nesrečo. Kar zagotovo veste, če verjamete v moč kistalov.

So tehtnice ali škorpijoni

Tehtnice (rojene med 23. septembrom in 22. oktobrom) naj bi bile iskrene, prijazne in ljubitelji harmonije in miru. Škorpijoni (rojeni med 23. oktobrom in 22. novembrom) so znani kot zvesti, močni in skrivnostni.

V oktobru je bilo rojenih več predsednikov kot kateri koli drugi mesec

Želiš, da bo vaš oktobrski otrok glavni vodja? To ni nemogoče. Več ameriških predsednikov in drugih svetovnih vodij  je proslavilo svoj rojstni dan prav v mesecu oktobru.

Imajo dobro družbo tistih, ki so tudi rojeni v oktobru

V oktobru je rojenih kar nekaj lepih in uspešnih ljudi, vključno z Julijo Robertson (28. oktober), Mattom Damonom (8. oktober), Kate Winslet (5. oktober) in Bruno Marsom (8. oktober).

Imajo manj verjetnosti za kardiovaskularne bolezni

Po raziskavi Columbia University Medical Centre imajo ljudje, rojeni septembra, oktobra in novembra, manj verjetnosti, da bodo imeli kardiovaskularne bolezni. Kar nas pripelje do naše naslednje točke …

Verjetno bodo živeli do 100 let

Raziskave na Univerzi v Chicagu ugotovile, da so tisti, rojeni v jesenskih mesecih, bolj pogosto živeli do starosti 100 let. Ena možna razlaga je, da se je to zgodilo zato, ker niso bili izpostavljeni sezonskim okužbam ali sezonskem pomanjkanju vitamina v zgodnjem življenju, kar lahko povzroči dolgotrajno škodo na zdravju osebe.

PREBERITE TUDI: Top 5 jesenskih skladb

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj