… klubsko sceno. Izbor je namenjen vspodbujajnju plesnih ritmov, mladim, a perspektivnim didžejem, ter seveda odličnih miksov željni publiki. Prijave potekajo na facebook strani DJ krona, kjer si je mogoče ogledati tudi najave naslednjih dogodkov. Najboljši didžej bo prihodnje leto odpotoval v Miami na Winter Music Conference. Največje konference elektronske glasbe se vsako leto udeleži več kot 100.000 obiskovalcev, na 500 različnih dogodkih pa jih zabava preko 2000 nastopajočih.

Izbor za DJ krono bo potekal vse do konca leta 2014, dogodki pa se bodo vrstili v priljubljenih klubih križem kražem celotne Slovenije. Na posameznih tekmovanjih se bodo predstavili trije didžeji, v naslednje kroge pa jih bodo popeljali publika, strokovna žirija ali glasovi FB oboževalcev.

Eden od predizborov se je v soboto zgodil v Slovenski Bistrici v klubu Dolce Vita, kjer so nastopili DJ Aloni, DJDennys in DJ Georgio Dee. Vročina je najbolj narastla, ko je za mešalno mešalno mizo stopil DJ Georgio Dee, navdušena publika pa ga je popeljala v naslednji krog tekmovanja. Nabito poln klub je moral celo zapreti svoja vrata, saj je bilo zabave željnih obiskovalcev enostavno preveč za srečanje vseh ob divjih plesnih ritmih.

V prvem tovrstnem izboru so združili moči organizatorji DanceRepublic, SHARK, G3 Spirits, d. o. o., in Jaz poročam. Vsak po svoje bodo doprinesli svoje znanje in zanos pri organizaciji dogodkov.

"Dobrim didžejem je skupno poslušanje občinstva, spremljanje njegovih želja in razpoloženja. Občinstvo je potrebno pripraviti do tega, da ti kot didžeju slepo sledi in v tem seveda uživa," je povedal Andrej Schell, ki je z DanceRepublic v Slovenijo pripeljali nekatere največje svetovne zvezde, kot so Tiësto, Armin van Buuren, Deadmau5 in Axwell. Dodal je še: "Že pred leti smo lahko slišali kar nekaj mladih, ki se zelo dobro znajdejo za mešalno mizo, manjkata pa jim odrska kilometrina in izkušnje. In ravno zato je tekmovanje “Osvoji DJ Krono”, meni osebno, zanimivo, saj lahko didžejem predstavlja dobro odskočno desko."

Tudi slovenska elektronska glasba se lahko pohvali z nekaterimi vrhunskimi svetovno priznanimi didžeji. Seveda pa je do svetovne slave potrebno prehoditi trnovo pot in na njej uporabiti pridobljene izkušnje, znanja in smisel za publiko.

Kako zapeljati in dvigniti na noge zahtevno množico, ponuditi najboljše mikse ali jo prepričati z lastno glasbo? Vprašanja, na katera bodo skušali odgovoriti nadobudni didžeji, odgovore pa jim bo nudila razgreta množica.

Naslednji žur se bo zgodil v soboto, 25. januarja, v Polzeli v klubu Corner Caffe. Svoje talente bodo pomerili DJ Mr. DEE, DJ I.X.I. in DJ AlesH. Vas zanima, kdo bo zmagal? Pridite izbrat svoj najljubši komad!

Foto: Nejc Mežnar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj