Spodaj si lahko ogledate primer, kako pomembne so obrvi pri obrazu: tako Charlize Theron kot tudi Kate Bosworth imata na fotografijah na levi strani preveč na tanko populjene obrvi. Na fotografijah na desni pa imata le malenkost širše in je že videz neprimerljivo boljši.

 obrvi Kate Bosworth so absolutno pretanke  naravne in lepše obrvi Kate Bosworth
 pretanke obrvi Charlize Theron  širše in lepše obrvi Charlize Theron
 pretanke in nenaravne obrvi - Marcia_ Cross

Marcia Cross je tipičen primer ženske z nenaravno oblikovanimi obrvi. Ima preveč populjene na začetku in do konca druge tretjine, kar da še posebej izumetničen videz. Ker pa so preveč populjene na zgornji strani, delujejo tudi rahlo zlobno.

Za bolj naraven izgled bi morala pustiti najširše na začetku, na notranji strani (ob korenu nosu), nato bi se postopoma tanjšale navzven.

 obrvi Rebecce Gayheart so odvečne pri korenu nosu

Rebecca Gayheart ima zelo lepo naravno zasnovo za obrvi, oblika je lepa in okroglasta, na koncu se lepo zožajo. Za popoln videz bi morala odstraniti le nekaj dlačic na notranji strani obrvi – ob korenu nosu (točka A na naslednji strani). 

 prekratke obrvi Rosario Dawson

Rosario Dawson oz. njena oblikovalka obrvi sta tokrat precej zgrešili. Rosario ima namreč naravno bolj široke obrvi, kakršne so trenutno tudi zelo modne in zaželene, na tej fotografiji pa ima preveč in prehitro stanjšane, na koncu pa celo odstranjene. Pravzaprav ji manjka kar skoraj cela tretjina zunanjega dela obrvi, saj se končajo vsaj kakšen cm prehitro. Poleg tega ima glede na svojo naravno obliko obrvi in precej oglate poteze obraza tudi pretirano stanjšane, razen na začetku na notranji strani.

slabo oblikovane obrvi Jamie Lynn Sigler 

Jamie Lynn Sigler je naredila napako in si obrvi odstranila na zgornjem delu, nad zgornjo linijo. Rezultat so prenizke obrvi preblizu oči – torej ravno nasproten učinek, kot ga želimo doseči z oblikovanjem obrvi: to je odpreti oči in jih narediti bolj jasne, obrvi pa bolj definirane in elegantne.

Poleg tega ima tudi preveč tanke za svoj obraz.

Ko se lotite oblikovanja svojih obrvi, bodite pazljive in se držite načela “manj (puljenja) je več”. To seveda ni mišljeno v smislu pogostosti puljenja obrvi, torej vzdrževanja lepe oblike, temveč v količini populjenih obrvi. Vedno je bolje, da so obrvi malce širše kot pretanke.

Preden se lotite oblikovanja, poskrbite, da imate dobro “orodje” – najboljša je poševno odrezana pinceta (slanted tweezers), ki naj bo, če je le možno, ročno brušena, saj le-te zagotavljajo izjemno natančnost. Obraz naj bo čist in področje, kjer boste pulile, naj ne bo mastno ali naličeno, sicer ne boste mogle dobro zagrabiti dlačic, ki vam bodo uhajale iz primeža pincete. Za označitev, kje začeti in kje nehati puliti, pa imejte pri roki še dva svinčnika za ličenje (npr. za oči) – enega za merjenje, drugega za zaznamovanje začetka in konca puljenja. Tretji nujni pripomoček je ogledalo, ki ima na eni strani povečevalno steklo.

pinceta Tweezerman

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj