… do eksotičnih ekstraktov in še marsičesa vmes – ideje so skorajda neskončne. Sedaj pa se nam očitno obeta nov trend – top je nevro-kozmetika. Kakšna naj bi to bila? Gre za kozmetiko, ki naj bi vplivala na naše čute, tako, da bi se ob uporabi počutili bolj prijetno.

Trend nevro kozmetike je zelo nov, na površje je začel prihajati šele pred letom do letom in pol, v zadnje pol leta pa smo bili priča nekaj nadvse zanimivim lansiranjem. Gre za kozmetiko, ki naj bi delovala na nevrološki ravni in povzročila sproščanje kemikalij dobrega počutja, ki nato podaljšajo življenjsko dobo celice in zavirajo vnetne procese v koži – to pa so procesi, ki pospešujejo staranje. Posledica je zmanjšana občutljivost kože, bolj sijoča polt in zaviranje staranja.

In kaj je prineslo ta trend? Strokovnjaki pravijo, da potrebe prezaposlenih potrošnikov po čim bolj uravnoteženem življenju in hkrati želja po izdelkih, ki pomirjajo kožo. A proizvajalci se zavedajo, da bo tovrstne izdelke kljub pozitivnih učinkom težko oglaševati, saj zakonodaja to prepoveduje. Vseeno pa menijo, da bo učinkovitost tista, ki bo pritegnila kupce – če bodo ti videli učinke uporabe tovrstnih izdelkov (bolj sijoča polt, manj rdečice, pomlajevanje …), bodo tovrstne izdelke kupovali in priporočali naprej.

Proizvajalci se bodo seveda tudi tu osredotočili na sestavine, ki zavirajo staranje in pomlajujejo kožo, saj se vedno najbolje prodajajo, poseben poudarek pa bodo dali (pre)občutljivi koži.

Kaj meniš o tej novi pogruntavščini proizvajalcev kozmetike?

Foto: inspiringmesh.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj