… njihovega plodnega obdobja spremljajo neprijetni simptomi, kot so vročinski oblivi, nočno znojenje in tesnoba. Na splošno velja, da so ti simptomi normalni del menopavze. Toda medkulturne raziskave kažejo, da simptomi menopavze niso nujno zlo pri ženskah v tem obdobju.

Japonske ženske na primer redko poročajo o vročinskih oblivih, medtem ko so za ženske, ki živijo v Evropi, ti nekaj čisto običajnega. Znanstveniki so se zato začeli osredotočati na to, kaj povzroča to razliko v doživljanju simptomov in kaj vpliva na njihov nastanek.

Prišli so do zanimivih ugotovitev. Simptome menopavze lahko po mnenju znanstvenikov, ki so opravili obširno raziskavo, poslabša tudi to, da ženska ne živi skupaj s svojo primarno družino, oziroma je od nje močno oddaljena in jih le redko obišče. K tej ugotovitvi so prišli tako, da so opazovali ženske, ki so živele s svojo družino in ženske, ki so živele z moževo družino. Slednje so namreč imele izrazitejše simptome menopavze, medtem ko so ženske, ki so živele doma, imele zanemarljive simptome.

PREBERITE TUDI: Menopavza – obdobje, ki se ga moramo bati?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj