Zdravstveni inšpektorat RS potrošnike opozarja na neskladnost pudra v prahu blagovne znamke Manhattan. Puder namreč vsebuje prepovedano sestavino v kozmetičnih izdelkih – svinec. Dobavitelj je na pobudo proizvajalca izdelek že prostovoljno umaknil iz prometa.

Zdravstveni inšpektorat RS je podatke o neskladnosti izdelka prejel s strani Evropske unije prek sistema RAPEX.

Gre za izdelek Soft Compact Powder, Natural Look, Sable 2, blagovne znamke Manhattan. Država, v kateri je bil izdelek izdelan, je Nemčija in ima kodo 4002554169260. Gre za serijo 10.12. CH.:65275. Dobavitelj je TAMASCHI d.o.o. Ljubljana.

Manhattan Soft Compact Powder

Potrošnikom, ki so omenjeni izdelek že kupili, z inšpektorata svetujejo, da ga ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu.

31 KOMENTARJI

  1. Morem rečt, da sem se prav ustrašila, saj se večina navedenih podatkov ujema z mojimi na embalaži, ampak na srečo nimam te serije, hvala bogu! Drugače pa hvala za novico.

  2. Ja, svinčeva bela je tudi pigment, samo precej manj kriten kot titanova bela, ki se pogosto uporablja za kozmetiko in drugače. Itak bi bilo čudno, da bi svinčevo belo sploh imeli v naboru pigmentov za mešanje, ker je zdravju nevarna. Gotovo je kriva narobe označena pošiljka pigmentov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj