Nered in bedenje pozno v noč (ali pozno vstajanje) ter stalno preklinjanje, sestavljeno iz sočnih besed, so sicer navade, ki vam ne morejo biti prav v ponos, a prav te navade so lahko pokazatelji jasnega uma.

1. Nered

Nered naj bi bil lastnost ljudi, ki so neorganizirani in manj produktivni, pa je temu res tako? Raziskave so namreč pokazale, da imajo ljudje, ki imajo zelo razmetano sobo, višji inteligenčni kvocient. To bi lahko držalo, saj se vaši možgani ukvarjajo z mnogo bolj pomembnimi stvarmi, kot je pospravljanje sobe. Nered naj bi celo pomenil, da ste zelo ustvarjalen človek – pravi kreativec torej. Razmetano okolje naj bi človeka celo spodbujalo k novim zamislicam, medtem ko naj bi urejeno okolje človeka spodbujalo k bolj varnim odločitvam in tradiciolnim načinom dela. Vaš nered je torej znak, da znate razmišljati izven okvirjev!

PREBERITE TUDI: Lahko si oddahnete – pozabljivost je znak višje inteligence

2.  Bedenje pozno v noč / pozno jutranje vstajanje

Če ste bolj nočna sova (in ne jutranji človek), potem zagotovo hodite pozno spat in potemtakem tudi pozno vstajate. Nič hudega, to vam določa vaš individualni cirkadijski ritem. Kar je zanimivo, je to, da znanstveniki cirkadijski ritem povezujejo z inteligenco.

PREBERITE TUDI: Niste jutranji človek? Razlog se skriva v genetiki

3. Preklinjanje

Ljudje, ki preklinjajo, so pogosto označeni za nevljudne in vulgarne ljudi brez občutka za lepe besede. Neka raziskava pa je potrdila, da so ljudje, ki radi uporabljajo sočne besede, bolj inteligentni, imajo boljši besedni zaklad in retorične sposobnosti. So tudi bolj iskreni, saj s preklinjanjem pokažejo svoj pravi obraz. Preklinjanje tudi zmanjšuje stres in sprošča.

Ljudje z višjo inteligenco se prav tako dobro prilagajajo, na neuspeh gledajo kot na dobro izkušnjo in radi rešujejo probleme.

PREBERITE TUDI: To, da želite (in si vzamete) čas zase, je znak višje inteligence

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj