…  Illustrated, ki pa je tokrat v kar treh izdajah oz. naslovnicah. Na eni izmed njih je tudi 'manekenka' Ashley Graham, ki nosi konfekcijsko številko 46/48. Američanke so bile nad naslovnico seveda navdušene, saj Ashley predstavlja dandanašnjo povprečno Američanko. Nekateri pa so na srečo uspeli ohraniti malce zdrave pameti in jasno in glasno povedali, da takšna obilnost pač ni zdrava. Med njimi tudi nekdanja manekenka SI, Cheryl Tiegs, ki je brez olepševanja povedala: "To preprosto ni zdravo."


Obilna Ashley nosi konfekcijsko številko 46/48.

"Njen obraz je lep, prelep. A dolgoročno gledano mislim, da to ni zdravo." Tiegs je tudi prepričana, da je pojav debelih manekenk problematičen, ker daje napačno sporočilo. "Ni mi všeč, da se o teh ženskah govori na način, da se jih idealizira. Širina pasu ne bi smela biti nad 89 centimetrov, če hočemo biti zdravi, pravi zdravnik kardiolog dr. Oz, in tega se držim."


Takole zdravo in fit pa je bila videti na naslovnici daljnega leta 1975 Cheryl Tiegs …


… takšna pa je dama videti danes, pri 68 letih.

Graham je stopila v zgodovino 13. februarja, ko je bila prva tako obilna manekenka, ki je prišla na naslovnico SI. Sama je glede svojega 'dosežka' povedala: "Mislim, da so Sports Illustrated veliko tvegali s tem, da so uvrstili dekle moje velikosti v revijo. A da so me dali na naslovnico? Ne le, da premikajo meje, to je sedaj standard. To je izjemno."

Kot večina Američanov se očitno tudi mlada Ashley ne zaveda, kaj pomeni prekomerna telesna teža za zdravje, naslovnica pa konec koncev tudi ni veliko presenečenje – ljudem so dali, kar želijo in kar je v ZDA v zadnjih desetletjih postalo norma(lno) – in to je debelost.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj