Meghan Markle je včeraj praznovala 40. rojstni dan. Kot hči Afroameričanke in belega očeta se je Meghan vse življenje borila z različnimi rasističnimi žalitvami, od otroštva v Kaliforniji do Hollywooda, kjer je bilo od začetka zanjo malo prostora. Sreča se ji je nasmehnila, ko je dobila vlogo odvetnice v priljubljeni seriji ‘Suits’, ki so jo snemali v Kanadi.

Zanimivo je, da je 4. avgust pomemben datum za kraljevo družino, zlasti za kraljico Elizabeto II. Na ta dan se je namreč rodila njena mama, pokojna kraljica mati. Rojstni dan vojvodinje je bil praznovan predvidoma v njenem in Harryjevem razkošnem domu v Santa Barbari. Oprah Winfrey in Gayle King naj bi bila med gosti, saj sta se z vojvodinjo zelo zbližala, odkar se je preselila v ZDA. Ob njenem rojstnem dnevu smo o njej raziskali nekaj zanimivosti in nekatera dejstva so nas res presenetila.

Megan in Harry sta oddaljena sorodnika

Raziskovalec iz Zgodovinskega rodoslovnega društva Nove Anglije je odkril, da je Meghan neposredni potomec angleškega kralja Edwarda III in da sta ona in Harry bratranca v 17. generaciji. Novinarji Daily Maila so pri raziskovanju rodoslovja Harryja in Meghan odkrili, da sta oba dejansko sorodnika – povezana s prednikom kraljice matere iz poznega 15. stoletja. Meghanina povezava s kraljevo družino izvira iz prednika njenega očeta Thomasa Markla, snemalca, nagrajenega z emmyjem, po materini strani. In res, njihov geološki izvor je mogoče izslediti vse do Angleža po imenu Ralph Bowes, ki je Meghanin prednik pred 15 generacijami.

Proti seksizmu že pri rosnih 11-ih letih

Markle je bila jezna na televizijsko reklamo, ki je predlagala, da pomivajo samo ženske, zato je nadobudna feministka napisala pismo Procterju in Gambleu, v katerem jih je prosila, naj spremenijo način in politiko oglaševanja in to so sprejeli.

Ukvarja se s kaligrafijo

“Vedno sem rada pisala, tako da imajo črke kodre, nekaj časa sem celo pisala vabila za poroke zaradi čudovitega rokopisa,” je v intervjuju dejala Meghan.

Ellen jo je prepričala, da je vzela psa

Meghan Markle je v zavetišču za pse v LA naletela na voditeljico pogovorne oddaje Ellen DeGeneres. Med igranjem s posebnim psičkom je voditeljica vstopila v sobo in ji rekla, naj ga posvoji. In tako ga je ob dolgem pregovarjanju vzela.

PREBERITE TUDI: Britanska kraljeva družina bogatejša še za enega člana

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj