Kadar smo žalostni, depresivni in brez volje do življenja, nam ljudje večkrat svetujejo, da moramo narediti nekaj zase. Največkrat slišan nasvet je zagotovo: “Pojdi na sprehod, pojdi po nakupih, sprosti se v toplicah.”

PREBERITE TUDI: Najboljša oblika ljubezni ali kaj potrebuje razmerje, da ljubezen ostane

Znanstveniki iz Univerze v Iowi pa so sedaj ugotovili, da je potrebnih le 12 minut prijaznosti do drugih ljudi in počutje se bo izboljšalo. “Sprehod in prijazna beseda do drugih, zmanjšujeta stres, strah in povečujeta zadovoljstvo s samim seboj,” je povedal profesor psihologije Douglas Gentile, ki je v zvezi s tem opravil tudi študijo.

Študente so razdelili v različne skupine glede na razpoloženje in jih prosili, da naj gredo na 12 minutni sprehod po študentskem naselju. Vsaka skupina je imela drugačno nalogo in drugačen cilj. Študentje, ki so bili v skupini, ki je morala pomagati drugim in jim zaželeti vse dobro, je imela presenetljive rezultate. Študentje iz skupine so se počutili bolje, bili so manj anksiozni in z večjo voljo do življenja. Bili so nasmejani.

Torej, ko boste naslednjič slabe volje, se odpravite in naredite nekaj dobrega za bolnega prijatelja, ostarelo sosedo ali živali v stiski. Odleglo vam bo, počutili se boste koristne in vaše življenje bo kar naenkrat imelo smisel.

PREBERITE TUDI: 4 ljubezenske odločitve za srečnejši odnos, ki jih lahko sprejmete že danes

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj