Spet vam predstavljamo nov sklop moških kolekcij za pomlad in poletje 2006. Tokrat so na vrsti kolekcije modnih hiš Givenchy, Gucci in Issey Miyake.

GIVENCHY

Kolekcijo tvorijo modeli v prevladujoči črni barvi, z belimi dodatki, ter raznobarvne kombinacije, kjer imajo glavno vlogo rdeča, rumena ter svetlo modra oziroma turkizna barva. Vzorci, ki se pojavljajo so več ali manj črte ali pike, ki razgibajo sicer monotono enobarvnost materiala. Vodilni stil je eleganten, vendar ga tu in tam prevlada sproščen, skorajda športen stil. Kot so suknjiči, gladko padajoče hlače in kravate sinonim za eleganco, je v drugem delu kolekcije najpomembnejša uporaba lahkih in mehkih materialov, večplastnosti pri zgornjih delih oblačil in prosojnost materialov, ki skupaj dajejo občutek sproščenosti, nagajivosti in športnega navdušenja, s kančkom klasične elegance. športen pridih oblačilom dajejo tudi ogromne torbe, ki jih modeli nosijo v rokah.


 Givenchy kolekcija za moške  Givenchy kolekcija za moške  Givenchy kolekcija za moške

Kolekcija je na nek način podobna nekaterim, ki smo jih v tem sklopu že predstavili, vendar pa menim, da lahko vsak moški v njej najde oblačilo, ki bi mu lahko bilo pisano na kožo.

GUCCI

Bolj ali manj enolična kolekcija, vendar samo kar se tiče barv. Bela, črna, siva ter rjava so vso barvno premoženje, ki ga kolekcija premore, vendar pa je le-to obogateno s črtastimi vzorci in teksturami tkanin. če je barvna izbira oslabljena, pa je toliko večja izbira zgornjih delov oblačil. Majice, srajce, suknjiči, puloverji in jopice. Vse kar vam srce poželi v različnih barvah, materialih in kombinacijah. Hlače so klasične, elagantne s poudarjeno likalno gubo, kroji pa prej ozki kot široki. Izjemno elegantna kolekcija, ki pa ponuja tudi neomajne možnosti sproščenost, seveda ob pravih kombinacijah. Glavna modna dodatka sta pas ter torba za tiste, ki veliko potujejo ali jim je tak dodatek všeč.

 Gucci kolekcija za moške  Gucci kolekcija za moške  Gucci kolekcija za moške

Kolekcija s pridihom ženskosti je primerna za moške s čistim elegantnim stilom in prefinjenim okusom, ki zase želijo le najboljše, ter se ne bojijo pokazati samega sebe.

ISSEY MIYAKE

Kolekcija, ki je polna presenečenj in kontrastov, ki se odražajo v izboru modelov samih kot v nasprotujočih si barvah. Kolekcijo bi težko opisali kot elegantno, športno ali zgolj vsakdanjo, je nekakšna mešanica stilov. Enako je pri barvah. Nemogoče je določiti tisto, ki izstopa, saj je uporabljenih ogromno barv, ki so si dokaj enakovredne. Barvni kontrasti nastopajo v obleki kot celoti, kjer opazimo, da je barva enega kosa precej bolj izstopajoča in s tem pritegne pogled ali na posameznem kosu oblačila, kot na primer poudarjeni robovi suknjičev ali srajc v kontrastni barvi. Svoje pa k razgibanosti kolekcije dodajo tudi črte in karo vzorec, ter najpogostejša modna dodatka kravata in torbe, ki jih modeli nosijo preko ramena.

 Issey Miyake kolekcija za moške  Issey Miyake kolekcija za moške  Issey Miyake kolekcija za moške

Zanimivost te kolekcije so hlače ¾ dolžine v različnih krojih, ki v določenih kombinacijah deljujejo vse prej kot elegantne, morda celo smešne, vendar pa pritegnejo pozornost, kar je navsezadnje tudi eden izmed namenov visoke mode. če ste samozavestni, radovedni, predvsem pa ste radi drugačni, je to prava kolekcija za vas.

Naslednjič: Missoni, Miu Miu, Paul Smith

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj