Sedmo mesto je zasedla Avstralka Miranda Kerr, ki je – tako kot večina najbolje plačanih manekenk – zaslovela kot obraz Victoria’s Secret. Je tudi edina Avstralka, ki ima pogodbo z VS. Leta 2009 je predstavila svojo linijo organske kozmetike Kora Organics in ima leto dni starega sina Flynna z možem, hollywodskim igralcem Orlandom Bloomom.

miranda_lara
Miranda Kerr in Lara Stone

Bolj malo v primerjavi z VS manekenkami se govori o Lari Stone, ki je vse prej kot klasična lepotica in ki s svojim posebnim obrazom še posebej pade v oči med preostalimi manekenkami. Je že druga Nizozemka na lestvici najbolje plačanih, odkrili so jo pa pri rosnih 12-ih letih v Parizu. Larina posebnost je – poleg vitkega, a oblinastega telesa, ki ji ga zavida na milijone žensk – razmik med zobmi. Sodelovala je že z mnogimi uveljavljenimi blagovnimi znamkami, med drugimi Versace, Calvin Klein, Donna Karan, Prada in Mercedes.

Carolyn Murphy na devetem mestu je že prava veteranka in zadnja leta je njena služba predvsem predstavljanje znamke Estee Lauder, katere obraz je od leta 2001, pogodbo pa ima tudi z znamkama Ann Taylor Loft in Tom Ford.

carolyn_candice
Carolyn Murphy in Candice Swanepoel

Na seznamu pa manjka prav tako dolgoletna veteranka Heidi Klum, ki se je po 20 letih manekenstva prelevila v uspešno poslovno žensko. Lansko leto je bila še na drugem mestu, a ker se je prenehala ukvarjati z manekenstvom, je niso več uvrstili na lestvico. Pred dvema letoma je tudi zaključila svojo kariero manekenke Victoria’s Secret in je trenutno obraz Coca-Cole v Nemčiji, večina njenih prihodkov pa prihaja iz drugih virov, med njimi TV oddaje Project Runway in  Germany’s Next Top Model.

Če malo pogledamo v prihodnost, ni videti, da bi lahko kaj kmalu katera izrinila Gisele s prestola najbolje plačanih manekenk, je pa na obzorju kar nekaj obetavnih mladih obrazov, ki bodo prej ko slej prinesli spremembe. Najopaznejši med njimi je zagotovo Candice Swanepoel, ki je trenutno na 10. mestu lestvice, kar je že izjemni dosežek za novinko, je pa z rosnimi 23 leti tudi najmlajša na lestvici. Poleg nje pa izstopata še 23-letna Erin Heatherton, ki trenutno menda prijateljuje z Leonardom DiCapriom in ki je za las zgrešila prvih 10, ter 20-letna Kate Upton, ki je letos krasila naslovnico Sports Illustrated in ki ima za razliko od ostalih malce več ‘mesa na kosteh’. Vse tri pa so tudi obrazi (oz. telesa) Victoria’s Secret.

Kako so lepotice zastopale lestvico najbogatejših v preteklih letih, pa si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

Najbolje plačane manekenke 2008
Najbolje plačane manekenke 2009
Najbolje plačane manekenke 2010
Najbolje plačane manekenke 2011

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj