Bolj kot za dieto gre za zdrav način prehranjevanja in ravno mediteranski narodi veljajo za najbolj dolgožive in vitalne.

Mediteranska dieta je bila proglašena za najbolj zdravo dieto na svetu. Prvo mesto je zasedla v konkurenci kar 44 drugih diet. Prehranjevanje po mediteransko temelji na uživanju olivnega olja, zdravih maščob, rib, sveže zelenjave in sadja, semen, stročnic in zelišč. Pomembno je, da je vsa hrana sezonska, sicer pa so mediteranski narodi tudi veselega značaja, saj si vzamejo dovolj časa za prijetna druženja in počitek.

Olivnemu olju ne pravijo zastonj nektar bogov, že od leta 1990 pa strokovnjaki preučujejo njegove vplive na zdravje. In rezultat dolgoletnih preučevanj? Z vsakim letom so bolj prepričani, da je olivno olje najbolj zdravo olje, ki ga lahko uživate.

PREBERITE TUDI: 10 načinov uporabe olivnega olja v lepotni rutini

Pri njegovem nakupu bodite pozorni predvsem na:

  • ime – izberite tisto embalažo, na kateri piše ekstra deviško olivno olje in ne samo deviško olivno olje, saj to pomeni, da je bilo olje hladno stiskano, je nerafinirano in ima stopnjo kislosti od 0 do 1. Ostala so že preveč predelana.
  • embalažo – pravo, hladno stiskano ekstra deviško olivno olje je vedno hranjeno v temni steklenici. Tudi doma ga hranite v omari, na temnem mestu.
  • strukruto – pravo olje bo v hladilniku postalo belkasto in gostejše.
  • izvor – izberite ekološko pridelano olivno olje, ki ima po možnosti tudi podatke glede letnika obiranja, porekla oljk in pridelovalca.

PREBERITE TUDI:  Tega neverjetnega zdravilnega učinka olivnega olja zagotovo še niste poznali

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj