Za nekatera od teh vprašanj obstajajo znanstveno podprti odgovori. Vendar pa odgovori ne pridejo tako zlahka za druga vedenja, na primer, zakaj se valjajo v iztrebkih ali nerazložljivo lajajo na vas, ko stopite skozi vhodna vrata. 

Zakaj psi na sprehodu tolikokrat urinirajo?

Če poznate izraz “teritorialno označevanje”, se lahko zahvalite svojemu psu. To je verjetno ena bolj znanih posebnosti naših pasjih prijateljev, saj je uriniranje na stvari zanje spoštovana zabava. Označevanje ozemlja je način, da psi signalizirajo, da so bili na tem mestu. 

Zakaj si psi vohajo zadnjice?

To je način, da pes ugotovi, ali bo novi pes zaveznik ali sovražnik. Vsak pasji anus je kot snežinka in vsebuje pomembne informacije o pasji osebnosti. Pravzaprav je to zelo pomemben vidik srečanja psov: Vonj anusa bo pomagal dvema psoma, da se spomnita, ali sta se že srečala.

Zakaj psi krožijo naokoli, preden se uležejo?

Glede na Live Science je to nagon, ki je ostal od starodavnih psov, ki so živeli v divjini in so si morali sami pospravljati postelje, pa tudi odganjati plenilce, kot so kače in druge živali, ki so se morda skrivale na nevidnih območjih. Kroženje okoli območja bi tudi drugim psom sporočilo, da je bilo ozemlje zavzeto.

Zakaj se psi valjajo v blatu?

Ta nima najlažjih odgovorov, kar je žalostno, saj je zagotovo velik problem, ko se pojavi.Nekatere teorije ugotavljajo, da je to evolucijski ostanek, ki ga psi uporabljajo za odganjanje plenilcev; drugi menijo, da gre za komunikacijsko orodje.

PREBERITE TUDI: Zakaj mačke tako veliko spijo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj