Če obleka naredi človeka, potem obleko naredijo modni dodatki in najpomembnejši izmed njih je gotovo nakit. Je pika na i, tisti, ki zaokroži celoto, obleko naredi popolno in s tem tudi žensko, ki jo nosi.

Nakit se že dolgo ne uporablja samo ob posebnih priložnostih, pač pa je lahko tudi prijetna popestritev vsakdanjika. Ker pa se nakit uporablja za vsak dan in tudi za svečane dogodke, vam bomo predstavili nekaj možnosti, ki jih boste lahko uporabile glede na priložnost.

Dnevni nakit

Pri izbiri nakita za v službo, šolo ali le sprehod po mestu naj vam bodo oblačila inspiracija. Nakit prilagodite stilu oblačenja, prevladajoči barvi, počutju ter priložnosti. Ko izbirate več vrst nakita, najprej izberite ogrlico in le-tej prilagodite uhane, zapestnico ali prstan, saj je ogrlica najbolj vidna in najhitreje pritegne pozornost.

Kadar se počutite malenkost otročje in razigrano, svoj videz nadgradite s športno-elegantnimi oblačili in jim dodajte igriv nakit. Uhani, ogrlice, zapestnice, pas, prstan ali sponka za lase so lahko okrašeni z različnimi poslikavami ali otroškimi risbami. Lahko so tudi v obliki risanih junakov, pravljičnih bitij, živali in podobnega. Pustite domišljiji prosto pot. Naj bo nakit v živih barvah, da vam bo popestril tudi najbolj deževen dan, in da se boste z njim počutile mladostno, igrivo, odlično. Tak nakit se odlično ujema s preprostimi, športnimi kroji in mehkimi, udobnimi materiali kot je bombaž. Jeans, superge zanimiv top, igriv nakit in zmagovita kombinacija je tukaj.

nakit za vsak dan

gita

Če ste izjemno praktični in vam je všeč, da lahko posamezen kos nakita uporabite na več načinov, so za vas najboljši izdelki katerim se videz lahko pogosto menjuje. Pleteni, kvačkani ali šivani okraski v različnih oblikah in materialih, ki se pritrdijo na trakove, so prava rešitev. Glede na dolžino trakov jih lahko uporabimo kot ogrlico, zapestnico ali pas, če jih pa spnemo z varnostno zaponko pa se jih lahko uporabi tudi kot broško. Ko spreminjate material, barvo in širino traku hkrati spreminjate tudi izdelek in ga s tem naredite vsakič drugačnega, unikatnega. Za resnejše priložnosti oziroma službo je primeren svilen trak, za preživljanje sproščenega popoldneva pa tega nadomestite s trakovi iz jeansa, žameta ali različnih vrvic, odvisno od izbranih oblačil.

nakit za vsak dan

LIVvy

Ko želite delovati uglajeno, modno a vseeno ne zapeto, vam priporočamo bolj sproščeno verzijo večernega nakita. Dolge, viseče ogrlice iz različnih materialov, okrašene z dragimi ali poldragimi kamni, perlicami, žicami in drugimi dodatki, bodo dajale vtis sproščenosti, hkrati pa, ob pravi izbiri barv, tudi vtis resnosti in bodo kot nalašč za v službo. Če bodo uhani ali zapestnica vaš edini dodatek, naj bodo nekaj posebnega, navdihujočega, če jih boste nosile skupaj z ogrlico pa naj se z njo v celoti ujemajo.

nakit za vsak dan

nakit za vsak dan

irena kiara­

6 KOMENTARJI

  1. Meni je pa ogrlica s kristalčki všeč. tako sem hotela imeta za poroko, ampak je bil korzet obleke že posut s kamenčki, krilo pa čisto preprosto in bi bilo preveč.
    Članek je pa poln koristnih nasvetov, ko včasih ne veš, kaj manjka oz. česa je preveč.

  2. Jaz pa nakita ne nosim, so očala dovolj :PP
    Edino lesen križec ter zraven milostno svetinjo Matere Božje, pa še to je čist majhno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj