Nakit za posebne priložnostiNakit za posebne priložnosti oziroma svečane dogodke je potrebno izbrati preudarno. Ponavadi za take primere posebej preudarno izberemo tudi obleko, zato je najbolje, da nakit izbirate šele, ko ste svoj videz že popolnoma dodelali. Moč in videz nakita, ki ga izberete naj bo odvisna od stila oblačil in atributov, ki jih le-ta poudarjajo. Z nakitom je potrebno zapolniti vrzeli, ki jih obleka ne poudarja dovolj in telo tako narediti popolno. Za poudarek obleke sta najbolj primerna ogrlica in uhani, zapestnica pa je ponavadi le dodatek eni izmed vrst nakita in jo izberemo naknadno.Če ste za svečan dogodek izbrali popolno eleganco, torej oblačila iz lahkih, padajočih in bleščečih materialov, z nakitom poudarite silhueto telesa in višino. Najlažje je to storiti, če spnete lase in dodate dolge padajoče uhane z rahlimi detajli. Taki uhani so najbolj primerni k oblačilom čistih linij, kjer noben del oblačila ne izstopa, kjer vse je gladko in enako pritegne pozornost očesa. Uhani bodo optično podaljšali vrat in s tem tudi celotno telo, hkrati pa bo tak videz zaokrožil elegantno celoto in deloval prefinjeno.


nakit za posebne priložnosti


inca


Če ste izbrali obleko, pri kateri je bolj poudarjen spodnji del telesa, torej bogato krilo ali zanimive hlače, je videz potrebno uravnotežiti. Najlažji način je izbira visečih, vendar bolj masivnih uhanov, ki bodo pritegnili pozornost tudi na zgornji del telesa. Tanki in lahki uhani v tem primeru ne bodo dovolj dobra izbira, saj ne bodo imeli moči izenačiti močnega vpliva spodnjega dela. Masivnost uhanov prilagodite spodnjemu delu oblačil – bolj kot spodnji del pritegne pozornost, masivnejši morajo biti uhani, da bodo razliko uravnotežili.


nakit za posebne priložnosti


sanja_style


Če izberete oblačila pri katerih bo izpostavljen dekolte, je le-temu potrebno dodati del prefinjenosti, saj bi sicer obleka lahko delovala prostaško. Najlažji način je ogrlica z večjimi kamni, ki bo poudarila vaše bogastvo, hkrati pa boste zažarele v vsej svoji lepoti in eleganci. Da pa ne bi bilo poudarka in masivnosti preveč, je najbolje da so na ogrlici večji ali masivnejši kamni nanizani bolj redko ali so ločeni z manjšimi kamenčki, perlicami, okraski. S takim nakitom boste zapolnile praznino gole kože, jo polepšale, hkrati pa dodale neko posebnost tudi obleki. Vendar pa se za tak nakit odločite le, če zgornji del obleke ni preveč okrašen.


nakit za posebne priložnosti


kiara


Če ste izbrale preprosto, elegantno obleko, ki odkriva ramena, imate pri izbiri nakita skorajdja prosto pot. Naj bo le čimbolj opazen, zanimiv in masiven. Če obleka razkriva ramena, je le-ta potrebno poudariti, olepšati. Ogrlica, ki bi bila h kateremu drugemu oblačilu preveč, bo v tem primeru čudovito opravila svoje delo. Če boste izbrale masivnejšo ogrlico, naj ima manjši volumen, če je pa bolj minimalistično oblikovana, pa naj ima temu primeren večji volumen. Torej, če izberete gosto tkano debelo verižico, je nabolje, da predebela in da noben del iz nje posebno ne izstopa. Če pa je ogrlica minimalistična se lahko igrate z volumnom, tako da različni deli izstopajo v različnih smereh in so okrašeni s kamni, perlami, bleščicami ali drugimi dodatki.


nakit za posebne priložnosti


irena


Za vsako priložnost torej obstaja določena vrsta nakita, ki ga lahko izberete in svoj videz še izboljšate oziroma dopolnite. Ker pa ni dovolj nakit samo nadeti in ga je treba znati tudi nositi, si izberite nakit, ki vam je všeč, vam daje samozavest in vam omogoča, da se počutite kar najboljše. Šele ob taki izbiri bo namreč prišla na dan tista prava privlačnost, ki se skriva v notranjosti vsake ženske in boste zažarele v vsej svoji lepoti.

Uhani v naslovnici članka so prav tako izpod rok članice Planeta Lepote: gita.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj